Liga Perdana Berita

Ejen Gareth Bale akhirnya menjelaskan di mana pelanggannya yang paling terkenal boleh bermain musim depan

Masa harian Gareth Bale di Real Madrid jelas dihitung, dan walaupun laporan dari awal hari ini menyatakan bahawa masa depannya nampaknya menuju ke Old Traffor, ejen pemain Jonathan Barnett telah tampil untuk membuat catatan langsung mengenai pelanggannya langkah seterusnya.

Dalam wawancara dengan BBC Sport Wales, Barnett berbicara mengenai situasi kontrak Bale, dengan ejen itu mengakui bahawa dia telah memulakan rundingan dengan Real Madrid agar kliennya meninggalkan kelab. Barnett tidak mengelak ketika ditanya mengenai tujuan baru Bale, yang tampaknya menolak perpindahan ke Old Trafford.

“Gareth masih mencintai Spurs, kami sedang berbicara. Di sinilah dia ingin berada,” kata Barnett kepada media.

Perbincangan mengenai pemerhati Bale dari Real Madrid telah lama beredar, dengan andaian pemain itu enggan menerima sebarang perjanjian yang menunda semua rundingan musim lalu, tetapi ejennya dan lingkaran dalamannya akhirnya meyakinkannya untuk meninggalkan Los Blancos sebagai penggemar sensasi kembali ke Liga Perdana.

Rundingan Tottenham dengan Real Madrid untuk menambahkan Bale ke daftar mereka juga termasuk perbincangan untuk melihat Sergio Reguilón bergabung dengan Spurs. Kesepakatan untuk Bale juga dapat menyaksikan Dele Alli bergabung dengan pasukan Sepanyol, walaupun jumlah pemain tengah yang termasuk dalam skuad Zidane menyukarkan untuk memasukkan pemain bola sepak Inggeris itu dalam rundingan.