Eropah Berita

Tammy Abraham memberi amaran kepada Marcus Rashford untuk menjauhkan diri dari Jadon Sancho

Berita yang sedang kuat beredar mengenai Jadon Sancho di pasaran perpindahan telah terus berdengung. Beberapa pasukan elit Eropah yang kini mengelilingi seperti burung hantu dilangit menunggu peluang untuk menyerbu untuk membuat langkah mendapatkan bintang muda dan amat berbakat Borussia Dortmund, yang baru saja merayakan harijadi ke 20, ketika jendela perpindahan dibuka semula pada musim panas yang akan datang.

Menambahkan bahan bakar ke api, Tammy Abraham nampaknya mengeluarkan amaran terbuka kepada Marcus Rashford seolah-olahnya dengan cara tersenyum untuk menjauhkan diri dari Jadon Sancho baru-baru ini. Penyerang Chelsea secara berseloroh mengkritik pemain Manchester United dan pemain nasional England, Marcus Rashford, untuk “menjauhkan diri” dari kawan lamanya, Jadon Sancho, semasa perlumbaan yang semakin mendekatkan untuk mendapat tandatangan pemain wunderkind Dortmund.

Sudah tentu pada hari Rabu bila Sancho merayakan harijadinya, beliau menerima sambutan ulang tahun yang mengagumkan dengan beberapa daripada pemain berprofil tinggi, dengan salah satu daripada rakan sepasukan negara Englandnya, Marcus Rashford, yang menyampaikan mesej di Instagram, bersama dengan gambar kedua mereka berlatih bersama-sama untuk Three Lions:

“Selamat harijadi bro !! Nikmati hari anda, tinggal lah di dalam rumah.”

“Terima kasih Rashhyy, sungguh dinilai sambutan awak, bro,” jawab balas Sancho. Walau bagaimanapun, kawan lama Sancho sejak masa mudanya bermain bersama di Camberwell di mana mereka dilahirkan, Abraham, kelihatan tidak terlalu gembira dengan sejauh mana Sancho dan Rashford telah terjadi dalam persahabatan mereka, dan bermain asyik menegaskan Rashford “Jauhkan dari Jadon saya”, dengan emoji ketawa dilampirkan.

Perkara yang tertawa atau tidak, walau pun komen Abraham diInstagram kemudiannya ditarik balik, kejadian ini telah menyebabkan para peminat berspekulasi sama ada ia boleh bermakna bahawa kedua-dua Manchester United dan Chelsea sedang bersiap bertentangan hebat dalam transaksi pemindahan untuk Sancho pada musim panas.

Pemain lelaki berpantas kaki serta penuh lengkap dengan sihirnya telah meningkatkan lagi tahap permainannya dan mengagumkan sekali lagi di Bundesliga musim ini dengan menjaringkan gol dan mencipta 15 bantuan sebelum kempen Bundesliga digantung akibat pandemi coronavirus memainkan peranan refree meniup wisel menamatkan musim bola sepak buat sementara masa.

Walaupun kerjaya Sancho bermula di Manchester City dan sekarang berkembang pesat di Bundesliga, budak remaja Camberwell ini telah dikaitkan kuat dengan kembali ke England dalam beberapa bulan kebelakangan ini dengan pemilik di Old Trafford dilaporkan yakin mereka boleh menariknya kepada United, sampai setakat setakat menawarkan baju ikonik nombor 7 mereka yang dipakai dalam warisan lamanya pada masa lalu oleh legenda United seperti George Best, David Beckham dan Ronaldo jika akhirnya dia memutuskan untuk menyertai kelab itu.

Sudah tentu, Chelsea kali ini mempunyai wang yang cukup untuk dibelanjakan selepas ditahan untuk tidak membuat sebarang tandatangan dalam dua tingkap pemindahan yang lalu. Prospek menarik yang tidak dapat dinafikan untuk menyambungkan dengan sahabat lamanya Abraham sekali lagi mungkin menjadi umpan memikat untuk menggoda Sancho ke London Barat dan bukannya Manchester.

Kontrak semasa Sancho berjalan sehingga 2022 dan ia dijangkakan akan memerlukan tawaran melebihi £100m untuk menggoda bakat Dortmund untuk melepaskan pegangan mereka atas bintang muda mereka.

Mungkin ucapan ulang tahun dari Abraham ke Rashford sememangnya mendedahkan lebih daripada yang sepatutnya, bercanda atau secara tersirat.