Luar Negara Berita

‘Pasukan ini tidak layak menyarung jersi Argentina’ – Maradona

Selepas kekalahan mengecewakan Argentina ke atas Venezuela di Madrid, legenda Diego Maradona mengkritik keras semua orang yang terlibat.

Mereka dikalahkan 3-1 oleh jiran Amerika Selatan di Wanda Metropolitano pada malam Jumaat lalu dalam perlawanan persahabatan.

Ketika ditanya apakah beliau menonton perlawanan tersebut, Maradona berkata, “tidak, saya tidak tonton perlawanan Argentina, saya tidak menonton filem seram,” kata pelatih Dorados itu.

(Photo by Rashide Frias/picture alliance via Getty Images)

“Orang yang tidak dapat mengawal pasukan kebangsaan, adakah mereka fikir mereka akan menewaskan Venezuela? Mereka (Venezuela) adalah pasukan yang baik.

“Argentina memasuki ikut tingkap, tidak melalui pintu kerana mereka mengkhianati dan berbohong kepada orang sepanjang masa. Saya minta maaf tetapi mereka tidak akan memenangi perlawanan.

“Saya sangat Argentina tapi saya rasa dengan jurulatih dan pemain lain seperti Ruggeri, Batista, Giusti, Pumpido, Caniggia akan membawa pendekatan yang berbeza.

“Pasukan ini tidak sepatutnya memakai baju itu dan mereka tidak mempunyai petunjuk dan saya minta maaf kepada rakyat Argentina yang terus mempercayai pembohongan ini dan semua pemain yang perlu menghadapi semua ini.”