Malaysia Berita

Negeri Sembilan Tampil Pemain Muda Dalam Misi Ke Liga Super

Walaupun dibarisi pemain muda, Negeri Sembilan tetap yakin bakal kembali ke Liga Super musim hadapan dan mampu bersaing dengan beberapa pasukan besar.

Memetik kata-kata Mohd Khairollah Abd Latif, pengurus skuad Hobin Jang Hobin kepada Berita Harian. Biarpun dibarisi dengan rata-rata pemain muda, beliau yakin dengan semangat yang ada pada para pemain.

Bekas juara Liga Super 2006 itu menyandarkan gelaran naib juara Liga Perdana bagi melayakkan diri ke Liga Super.

“Kita yakin dan percaya pemain muda kita ada semangat juang dan matang untuk capai sasaran kedudukan dua teratas Liga Perdana. Bagi saingan lain seperti Piala FA dan Piala Malaysia, kita berharap pasukan akan dapat keputusan positif.

“Daripada segi pemain, kita sudah mengikat kontrak 21 pemain tempatan dan tiga pemain import, kini sedang menguji dua pemain dari Nigeria untuk melengkapkan pendaftaran pemain,” katanya.

Negeri Sembilan telah mendapatkan kembali khidmat bekas pemain kebangsaan dan juga bekas pemain Negeri Sembilan, Norhafiz Zamani Misbah. Selain daripada itu, bekas pemain tengah PDRM, Shunsuke Nakatake dari Jepun dan dua pemain Brazil Matheus Vila dan Almir Neto bakal memperkuatkan lagi pasukan.

Pasukan Negeri Sembilan akan menghadapi Pahang di Temerloh dalam perlawanan persahabatan bagi mempersiapkan pasukan sebelum menerima kunjungan Sarawak pada aksi pertama Liga Perdana.

Sebelum itu, kapten pasukan, Norhafiz tekad ingin membawa kembali zaman kegemilangan Negeri Sembilan.

“Saya bersyukur dan gembira untuk kembali bersama pasukan yang saya mulakan karier saya sebagai pemain profesional.

“Dengan nafas dan pengurusan baharu serta jurulatih berpengalaman seperti Mohd Zan dan hampir 80 peratus pemain muda, kita mampu mengembalikan kegemilangan Negeri Sembilan seperti era kami dulu,” katanya kepada Berita Harian.