Malaysia Berita

Kelantan Tetap Ambil Import Baharu

Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) tidak akan mengaku kalah dalam menandatangani beberapa pemain import bagi memperkuatkan pasukan biarpun pasukan itu telah dikenakan tindakan tegas oleh Liga Bolasepak Malaysia (MFL)

Presidennya Bibi Ramjani Ilias Khan berkata mereka telah mengaturkan beberapa perlawanan persahabatan pra-musim dengan pasukan tempatan untuk menguji keupayaan pasukan Kelantan.

Memetik kata-kata beliau pada Sukan NST “Beberapa import juga akan diuji sebelum kami menawarkan kontrak untuk musim baru,”

KAFA ditetapkan syarat ketat oleh MFL kerana tunggakan gaji RM500,000 kepada bekas pengarah teknikal Alfredo Gonzales dan Dramane Traore.

Bibi Ramjani, bagaimanapun, berkata mereka masih belum menerima apa-apa kenyataan rasmi mengenai syarat yang ditetapkan oleh MFL.

“Oleh itu, berdasarkan beberapa faktor, kita perlu merayu (terhadap keadaan yang ditetapkan), di antaranya menjadi dua import asing yang menyertai kami di bawah penaja kami.

“Kami berharap mereka akan menerima rayuan kami untuk memastikan Kelantan juga akan mempunyai import asing seperti pasukan lain dan kami juga berusaha menyelesaikan hutang lama kami,” katanya.