Luar Negara

Bekas bintang Manchester United, Gary Neville berminat untuk melatih kelab Indonesia

Bekas pemain pertahanan Manchester United, Gary Neville menyatakan minatnya dalam kerja kejurulatihan di Indonesia semasa lawatannya ke negara Asia Tenggara.

Di Indonesia, Neville sempat menonton perlawanan liga tempatan Indonesia yang melibatkan pasukan PSI TNI menentang Semen Padang di Stadium Pakansari pada hari Sabtu. Dia dilihat berada dengan ahli perniagaan Singapura, Peter Lim, di kerusi VIP.

Beberapa hari lalu, bekas jurulatih Valencia ini menonton pertembungan di antara tuan rumah, Bali United menentang PSM Makassar di Stadium Kapten I Wayan Dipta pada 23 Julai.

Kehadiran Neville seolah-olah menunjukkan bahawa dia memberi perhatian kepada perkembangan bola sepak Indonesia. Selepas perlawanan diantara Bali United dan PSM Makassar, Neville mencatatkan nota mengenai suasana pertandingan pada akaun Instagram rasminya, sebelum menghabiskan masa dengan stesen TV rasmi Bali United, bersama bintang bola sepak Indonesia, Irfan Bachdim.

Bali United ⚽️

A post shared by Gary Neville (@gneville2) on

9

“Jadi jurulatih Bali United memang menarik,” katanya kepada Bali United TV sambil ketawa, seperti yang dipetik oleh Stadium MY.

Bagaimanapun, bekas pemain berusia 42 tahun itu juga mengatakan bahawa dia tidak terlalu berminat untuk kembali ke pengurusan tidak lama lagi,  dia mendakwa menikmati kehidupan yang indah pada masa ini, termasuk sikap ramah pengusaha hotel dan pengulas bola sepak.

Kredit Imej: Bali United