Luar Negara

Myanmar atur perlawanan persahabatan dengan Inter Milan

Pasukan U-22 dan U-18 Myanmar bersedia untuk bermain dalam perlawanan persahabatan dengan pasukan remaja Inter Milan pada 11 dan 13 Ogos ini. Walaupun tarikh perlawanan persahabatan pada awalnya ditetapkan pada 12 dan 14 Ogos, jadual itu telah diubah kerana bertembung dengan tarikh permulaan untuk Sukan SEA, di mana pasukan U-22 Myanmar akan bersaing, lalu ditukar kepada 14 Ogos.

Perlawanan persahabatan akan diadakan di Stadium Thuwanna. Harga tiket dan masa perlawanan akan diumumkan oleh Persekutuan Bola Sepak Myanmar (MFF) kemudian. MFF mengatur sekurang-kurangnya dua perlawanan persahabatan untuk pasukan U-22 selepas perlawanan kelayakan AFC U-23. Skuad Myanmar U22 tersingkir dari saingan kelayakan AFC U23 selepas tewas 0-3 kepada Australia.

Ini adalah perlawanan persahabatan antarabangsa pertama pasukan U-18 Myanmar dengan pasukan remaja Inter Milan. Myanmar akan menjadi tuan rumah kejuaraan U-18 ASEAN dari 4 hingga 17 September. Pasukan U-18 Myanmar akan bersaing dalam perlawanan kelayakan Asia U-19 pada awal November.

Pasukan Inter Milan sedang berunding dengan MFF untuk memuktamadkan tarikh perlawanan persahabatan. MFF turut berbincang dengan kelab Itali itu untuk memperbaiki pasukan bola sepak Myanmar.