Liga Perdana Berita

Kejutan khabar Harry Kane mungkin kembali ke Liga Perdana musim depan

Menurut Tottenham News, Harry Kane terbuka untuk kembali ke pasukan zaman kanak-kanaknya Tottenham dan Liga Perdana musim panas ini.

Untuk kos awal £86 juta, yang mungkin mencecah £100 juta dengan kemungkinan tambahan, Kane meninggalkan Spurs untuk menyertai pasukan kuasa Eropah, Bayern Munich, mencipta rekod Bundesliga.

Dalam 23 perlawanan Bundesliga pertamanya, dia telah menjaringkan 27 gol liga dan menjaringkan lima bantuan, menunjukkan permainannya yang luar biasa pada tahap peribadi di Jerman.

Walaupun begitu, terdapat kemungkinan besar Kane dan Bayern mungkin menamatkan musim ini tanpa memenangi trofi, memanjangkan kemarau trofi kapten England itu.

Pasukan Xabi Alonso, Bayer Leverkusen, kini mengetuai Bundesliga. Mereka berada lapan mata di hadapan Bayern, yang telah memenangi kejuaraan liga untuk sebelas musim terakhir.

Baru-baru ini didedahkan bahawa Thomas Tuchel akan meninggalkan Bayern pada penghujung kempen semasa kerana kesukaran ini.

Sumber yang rapat dengan Tottenham yang bekerja dalam pengambilan telah mendedahkan kepada Tottenham News bahawa Kane mungkin bersetuju untuk kembali ke pasukan London Utara pada musim panas ini.

Kane telah dikaitkan dengan kembali ke Liga Perdana dalam beberapa minggu kebelakangan ini, dengan kedua-dua Chelsea dan Manchester United turut disebut sebagai destinasi seterusnya. Bagaimanapun, kemas kini terkini mendedahkan bahawa dia berminat untuk kembali ke pasukan bekasnya.

Dalam rekod pemarkahan Liga Perdana sepanjang masa, dia hanya ketinggalan 47 gol di belakang penyerang legenda Alan Shearer. Jika dia bermain di England lagi, dia mungkin cuba melepasi rekod penyerang hebat itu.