Liga Perdana Berita

Timo Werner boleh menjadi senjata seterusnya yang dikeluarkan oleh Postecoglou

Ange Postecoglou boleh membawa keluar yang terbaik dalam Timo Werner di Tottenham berikutan perpindahan penyerang itu secara pinjaman daripada kelab Jerman RB Leipzig

Menyertai Spurs yang baru dari RB Leipzig dalam perjanjian pinjaman sehingga akhir musim, Timo Werner akan bersungguh-sungguh untuk memastikan dia menjadi tajuk utama atas semua sebab yang betul selepas kembali ke Liga Perdana. Setelah menyertai semula RB Leipzig pada musim panas 2022 selepas dua tahun bersama Chelsea, kelab Jerman itu memberi lampu hijau pada awal minggu untuk kembali ke Liga Perdana dengan tiket Tottenham.

Bos Spurs, Ange Postecoglou mempunyai pilihan untuk meminta kelab itu membuat perpindahan kekal untuk Werner jika tempoh pinjaman terbukti berjaya untuk pemain itu dalam N17 dengan harga £15.5 juta. Difahamkan, ramai peminat Spurs yang ragu-ragu timbul apabila perbincangan mengenai perpindahan Januari ke Tottenham pertama kali diperkatakan hujung minggu lalu, mengimbas kembali masa mengecewakan pemain itu bersama pesaing London, Chelsea.

Walaupun meninggalkan Stamford Bridge dengan pingat pemenang Liga Juara-Juara dalam koleksinya di bawah bimbingan Thomas Tuchel selepas menewaskan Man City pada perlawanan akhir yang dipamerkan pada 2021, ramai yang menganggap dua musim pemain berusia 27 tahun itu di SW6 sebagai kegagalan kerana dia gagal. bergelut di depan gawang berikutan perpindahan £45 juta dari Leipzig, walaupun dia sebenarnya mencatatkan dua angka dalam dua tahun bersama Chelsea selepas menyumbang 12 pada 2020/21 dan 11 pada kempen berikutnya.

Werner berdepan cemuhan berterusan kerana kegagalannya menukar peluang untuk The Blues, yang menyebabkan beberapa penyokong Tottenham mempersoalkan keputusan menandatangani pemain itu secara pinjaman pada masa pasukan Postecoglou sedang bersiap sedia untuk mencapai tahap kejayaan seterusnya.

Pemain Jerman itu akan mendapat banyak manfaat daripada pengalaman pembelajaran awalnya, setelah mempunyai banyak masa untuk merenung kembali dua tahunnya di Liga Perdana. Ini sepatutnya memberi manfaat kepadanya sekarang dan Tottenham berpotensi melihat yang terbaik daripadanya untuk maju ke hadapan.

Tambahan pula, peluang untuk belajar daripada dan bekerja di bawah Postecoglou untuk baki musim ini sepatutnya menjadi petanda baik untuk Spurs, kerana pemain besar Australia itu mempunyai rekod hebat dalam menambah pemain berkaliber dan mempunyai cara yang terbukti untuk mengeluarkan yang terbaik daripada mereka. .

“Pertama sekali sangat gembira berada di sini. Saya rasa saya telah menyertai kelab yang sangat, sangat besar. Saya bercakap dengan pengurus dan ia adalah perbincangan yang sangat bagus,” kata Werner dalam wawancara kelab pertamanya. “Dia terus memberi saya perasaan tentang apa yang saya perlukan untuk menyertai kelab, apa yang saya mahu rasa apabila anda bercakap dengan pengurus.

“Juga taktik dan gaya, bagaimana dia mahu bermain, bagaimana dia membiarkan pasukan bermain, bagi saya saya langsung fikir ia sesuai dengan sempurna.”

Werner sememangnya mempunyai ciri-ciri untuk bermain dengan baik dalam pasukan Postecoglou kerana dia mempunyai rentak dan tenaga untuk mengasak serta keupayaan untuk menjaringkan gol dan membantu. Tambahan pula, Postecoglou nampaknya telah memberi impak yang cukup besar kepada penyerang itu walaupun pada peringkat awal ini kerana kemahiran motivasinya.

Werner nampaknya merupakan pemain yang bagus untuk Tottenham kerana mereka berhasrat untuk mendapatkan tempat Liga Juara-Juara untuk musim depan, terutamanya dengan Postecoglou menunggu untuk menggunakan keajaibannya ke atas penyerang Jerman itu untuk mengeluarkan jaringan terbaiknya untuk Tottenham.