Liga Perdana Berita

Roberto De Zerbi mengakui United mempunyai ‘masalah’ kerana Brighton terkejut dengan pasukan Ten Hag

Roberto De Zerbi benar-benar layak menerima pengiktirafan kerana telah membimbing pasukan Brightonnya untuk kemenangan meyakinkan 3-1 di Old Trafford pada petang Sabtu.

Perlawanan itu menyaksikan Brighton membalikkan keadaan sejurus selepas peringkat awal perlawanan untuk bertahan daripada tekanan Manchester United yang tidak dijangka untuk mendahului 3-0.

Hampir sejurus selepas gol ketiga masuk, United membalas gol bersendirian mereka dengan Hannibal Mejbri menewaskan Jason Steele dari jarak 25 ela melencong pada gol pertamanya untuk kelab. Malangnya usaha itu tidak mencukupi untuk memberi inspirasi kepada kebangkitan United.

Secara keseluruhannya, De Zerbi jelas mengelirukan dan mengenepikan pemain Belanda itu merentasi keluasan padang dan dia kemudiannya menangani isu yang dihadapinya ketika bercakap United selepas perlawanan kerana dia mengakui menghadapi masalah untuk mengenal pasti isu yang dihadapi United ketika ini. mengalami.

“Saya tidak tahu masalah Manchester United, saya boleh jelaskan pasukan saya.”

Dia kemudiannya memuji pasukannya, malah mencadangkan bahawa Ten Hag telah mengejutkannya, berkata: “Kami bermain dengan berani. Dalam 15, 20 minit pertama kami mengalami banyak penderitaan kerana Man United bermain dengan cara yang berbeza daripada yang kami sediakan tetapi selepas itu kami bermain dengan permainan yang hebat. Saya rasa permainan telah berubah apabila kami mengekalkan bola.”

Penilaian dari Itali itu terhadap permainan itu sememangnya adil kerana United telah melancarkan permainan di hadapan kerana perubahan dalam sistem, yang mengejutkan Brighton pada mulanya.

Bagaimanapun, sebaik sahaja Brighton kembali tenang untuk mengawal semula permainan, mereka tidak dapat dinafikan hingga ke penghujungnya kerana mereka terus menimbun tekanan pada rentak yang jelas tidak dapat diatasi oleh United.

Set-up bahagian tengah dengan Scott McTominay dan Christian Eriksen cuba secara berbeza-beza untuk menyatukan keadaan kelihatan sangat mencurigakan dan jelas perlu dilihat.

Secara keseluruhannya, isunya bukan dengan kualiti pemain selepas pelaburan besar yang dicurahkan United untuk membina semula pasukan. Nampaknya lebih kepada isu dengan keazaman, usaha dan sama ada kekurangan pelan permainan strategi atau ketidakupayaan pemain untuk mematuhi apa yang telah ditetapkan oleh Ten Hag.