Liga Perdana Berita

Nemanja Matic melabelkan trolling bek tengah England, Harry Maguire sebagai ‘bencana’

Nemanja Matic telah mempertingkatkan dan menyifatkan tindakan trolling terhadap bek tengah England dan Manchester United, Harry Maguire sebagai ‘malapetaka’.

Bekas pemain tengah United dan Roma sekarang menegaskan bahawa orang yang secara tidak bertanggungjawab menyasarkan bekas rakan sepasukannya di media sosial ‘tidak mempunyai kehidupan mereka sendiri’.

Maguire kehilangan tempatnya di pertahanan di bawah pengurus baharu Erik ten Hag musim ini tetapi masih dipanggil oleh Gareth Southgate – yang secara kebetulan telah menerima banyak kritikan daripada penyokong England atas keputusan ini yang memihak kepada pemain pertahanan itu berbanding Jadon Sancho yang kurang baik – dan tampil dalam kekalahan 1-0 England kepada Itali pada hari Jumaat.

Ramai peminat Three Lions tidak teragak-agak untuk menunjukkan ketidaksetujuan mereka terhadap Maguire dan mengejek bintang Red Devils bernilai £80 juta itu ketika menentang Ivory Coast pada bulan Mac dan ada yang terus mencacinya di media sosial.

Matic, yang sebelum ini menghabiskan tiga musim di Old Trafford dengan bek tengah, telah mengambil tindakan terhadap pelakunya.

‘Apa yang orang lakukan terhadapnya, ia adalah satu bencana,’ kata Matic kepada The Times.

‘Semuanya perlu ada had dan sesetengah orang ini menulis di media sosial, mereka tidak mempunyai kehidupan mereka sendiri, jadi mereka hanya perlu menulis perkara buruk tentang orang lain.’

Maguire beraksi dalam dua persembahan hambar semasa Manchester United menewaskan dua kekalahan pertama musim ini menentang Brighton dan Brentford, seterusnya kehilangan tempatnya kepada gandingan pertahanan pilihan Ten Hag baharu iaitu Raphael Varane dan Lisandro Martinez, yang sebenarnya telah bekerja lebih baik untuk pasukan itu. Syaitan merah.

Pasukan Ten Hag sejak itu telah mengukir empat kemenangan liga berturut-turut tanpa pemain berusia 29 tahun itu dalam kesebelasan utama, menang menentang Liverpool, Southampton, Leicester dan Arsenal untuk naik ke tangga kelima divisyen.

Nampaknya tidak terganggu walaupun menerima lebihan penderaan dalam talian daripada pilihan penyokong, Maguire memberitahu talkSPORT: ‘Saya semua baik, bersedia untuk bermain, saya rasa cergas dan segar.

‘Dalam borang saya, saya tidak tahu apa yang telah diperkatakan, saya tidak benar-benar membaca mengenainya. Saya bangkit daripada tiga perlawanan positif dengan England pada musim panas, dan pramusim yang baik. Saya berasa sangat baik.

‘Jelas sekali, pengurus memutuskan untuk meninggalkan saya untuk satu perlawanan, dan pasukan telah menang sejak itu.

‘Saya bekerja keras di padang latihan untuk memastikan saya bersedia apabila peluang saya tiba. Itu sahaja yang boleh saya lakukan untuk mencuba dan membantu pasukan. Saya tidak menumpukan perhatian kepada orang lain dan apa yang orang perkatakan.’