Ligue 1 Berita

PSG bersedia untuk memecahkan bank, pemain sudah membuat keputusannya

Paris Saint-Germain dilaporkan bersedia untuk menawarkan Kylian Mbappe kontrak hebat – walaupun itu mungkin masih belum cukup untuk menangkis  Real Madrid, menurut Marca.

Tidak dapat difahami adakah bijaksana atau tidak untuk mengambil Marca dengan secubit garam ketika datang ke hal-hal mengenai Los Blancos kerana mereka pada hakikatnya adalah sebuah surat khabar yang berpusat di Madrid yang didedikasikan untuk memberikan liputan bola sepak Sepanyol, dan  mungkin berat sebelah pada kelab La Liga itu.

Namun, dalam hal ini, maklumat yang mereka terbitkan nampaknya sangat dipercayai, dan yang menunjukkan Kylian Mbappe akhirnya boleh menjadi pemain Real Madrid musim panas depan.

Laporan itu selanjutnya mendakwa bahawa PSG bersedia melakukan segala daya untuk menjaga Mbappe, termasuk memecahkan bank untuk menawarkan kepadanya paket gaji yang sama dengan Neymar dan menjaga kedua-duanya bersama.

Ini, bagaimanapun, mungkin masih belum mencukupi, dengan Marca mencatat bahawa Mbappe tidak yakin dia dapat mencapai cita-cita kariernya di Parc des Princes.

Akibatnya, dia mungkin melakukan perpindahan serius ke Real Madrid dengan mempertimbangkan bahawa, dengan kontraknya yang akan berakhir musim panas depan, itu tidak akan sukar bagi pemenang Piala Dunia.

Hanya ada begitu banyak wang PSG yang dapat menawarkan pemain yang sangat berbakat dengan motivasi dan cita-cita Mbappe, dan akhirnya nampaknya ini bukan keputusan yang bermotifkan wang untuknya.