LaLiga Berita

Ronald Koeman mendedahkan sikap positif wira dalam tendangan penalti untuk Barcelona yang akan di sukai oleh peminat

Bos Barcelona, ​​Ronald Koeman, nampaknya berubah hati, telah mengungkapkan pasca-pertandingan bagaimana Riqui Puig melangkah untuk memikul tanggungjawab untuk mengambil penalti kelima yang menentukan kemenangan Barcelona ke atas Real Sociedad dalam pertandingan Supercopa de Espana mereka.
Koeman telah mendapat kritikan kempen ini kerana keengganannya untuk menggunakan Puig, yang secara umum dianggap sebagai salah satu bakat muda paling cerdas Barca, kononnya disebabkan oleh masalah sikapnya. Puig yang berbakat itu sebahagian besar terpinggir sementara Ansu Fati, sebelum cedera, dan Pedri diberi kesempatan untuk bersinar, menimbulkan kritikan yang diturunkan pada bos Barca kerana keengganannya untuk menurunkan Puig.
Syukurlah pada kesempatan ini untuk Koeman dan Barcelona, ​​Puig diturunkan untu bermain, walaupun hanya sebagai pengganti, untuk perlawanan ketika pertembungan mereka dengan La Real sehingga tembakan penalti.
Pada akhirnya, pemain muda itu mengambil penalti kelima dan terakhir Barcelona, ​​dengan mengetahui dengan baik bahawa sekiranya dia mendapat jaringan, pasukan akan maju. Dan dia tidak mengecewakan.
Mengulas selepas perlawanan, Koeman memberi penghargaan kepada Puig untuk melangkah ke tahap yang tepat dan memikul tanggungjawab kerana berani mengambil penalti kelima yang berpotensi menentukan kemenangan untuk Barca.
Mari kita berharap ini adalah keadaan pemulihan bagi Puig dengan kelembutan Koeman terhadapnya mengenai pandangannya yang terdahulu mengenai anak muda itu.
Peminat Barcelona pasti akan menyukai ini dan menantikan Puig diberi masa penampilan biasa di atas padang.