Premier League Berita

Pengganti yang sempurna untuk Mesut Ozil telah dinyatakan setelah Gunners menang ke atas Chelsea dan West Brom

Kemenangan 4-0 Arsenal ke atas West Brom pada Sabtu malam memperlihatkan satu lagi prestasi Emile Smith Rowe yang mengagumkan dalam permulaan ketiga Liga Perdana berturut-turut.

Pemain buangan Gunners, Mesut Ozil, tidak dapat tampil dalam perlawanan kompetisi musim ini setelah ditinggalkan dari skuad Liga Perdana dan Liga Europa yang dinamakan Mikel Arteta pada bulan Oktober.

Nampaknya mantan pemain antarabangsa Jerman itu akan diberi penarikan balik pada akhir bulan ini kerana kurangnya kreativiti yang nyata dalam skuad dalam pertunjukan mereka baru-baru ini, yang menyebabkan Gunners tersandung dan jatuh.

Namun, dengan setiap permainan, Emile Smith Rowe dengan cepat menunjukkan bahawa dia boleh menjadi pewaris Arsenal yang jelas untuk Ozil.

Dan pembuat permainan Jerman itu sendiri mungkin secara tidak sengaja telah memberikan tanda kelulusan penggantinya di Arsenal. Segera setelah prestasi mengagumkan Smith Rowe dalam kemenangan 4-0 ke atas West Brom pada malam Sabtu, pemain tengah yang diasingkan itu memuji pemain berusia 20 tahun itu sebagai “pembuat perbezaan” di Hawthorns kerana Gunners menjadikannya tiga kemenangan berturut-turut.

“Permainan yang bagus budak-budak saya!” Ozil tweet. “Semangat yang hebat – 3 kemenangan berturut-turut.

“Pasukan kelihatan bagus dengan No. 10 seperti Emile Smith Rowe – pembuat perbezaan.”

Dengan pergantian semalam, Gunners tiba-tiba beralih dari calon degradasi kepada menjadi enam mata dari empat teratas dalam tiga perlawanan yang dimulakan olih Smith Rowe.

Bermain dalam peranan nombor 10, kesan pemain muda itu pasti membantu mengubah musim Gunners, dengan dua assistnya hanya dalam tiga penampilan yang sudah sesuai dengan penghitungan Ozil dari musim lalu bukti lebih lanjut bahawa Arsenal telah menemukan pengganti yang sempurna untuk pemain 32 tahun itu yang pasti akan meninggalkan Arsenal akhir musim ini.

Untuk memberi penghargaan di mana ia patut di berikan, Ozil telah menjadi teladan inspirasi kepada pemudaSmith Rowe, yang mengatakan ini mengenai orang Jerman:

“Di Arsenal, saya sangat memerhatikan Mesut Ozil. Saya memerhatikannya dalam latihan dan pergerakan yang dimilikinya dan sedikit sentuhan yang dilakukannya. Bagi saya untuk berlatih dengannya setiap hari, saya tidak dapat memikirkan sesuatu yang lebih baik.”