Liga Perdana Berita

Jose Mourinho akan tidur seperti malaikat setelah Tottenham menang dan menonton perlawanan La Liga

Setelah pasukannya menewaskan Manchester City di dengan kemenangan 2-0, Jose Mourinho mengatakan bahawa dia akan menonton permainan Barcelona lwn Atletico Madrid pada petang dan kemudian tidur nyenyak seperti malaikat.

Gol dari Son Heung-Min tepat (minit kelima) dan Giovani Lo Celso (minit ke-65) berada di luar kemampuan Manchester City untuk menentang dan mereka tewas di London utara dengan hasilnya menjadikan Tottenham ke puncak Liga Perdana, memberikan lebih banyak kepercayaan dan spekulasi kepada pembicaraan bahawa pasukan itu adalah pesaing serius untuk merebut gelaran musim ini, kerana projek terbaru Mourinho nampaknya berjaya mengumpulkan momentum.

Walaupun gembira dengan kemenangan ke atas Manchester City, namun Mourinho ingin menekan penyebaran khabar mengenai peluang pertarungan liga mereka yang sungguh menggalakan, dengan mengatakan bahawa kemenangan ke atas Cityzens akan menjadikan untuknya malam yang menyenangkan dengan makan malam dan La Liga di dalam menu.

“Orang tidak boleh mengharapkan kami datang ke sini dan setelah satu musim kami memperjuangkan gelaran itu,” katanya kepada program BBC Match of the Day.

“Kami tidak memperjuangkan gelaran, kami hanya berjuang untuk memenangi setiap perlawanan.

“Tetapi kami akan kalah dalam pertandingan, kami akan seri.

“Tetapi makan malam malam ini akan menyenangkan dan saya akan puas bersantai petang ini dan saya akan menonton Atletico Madrid vs Barcelona dan tidur seperti malaikat selepas itu.”

Mourinho memilih untuk menyaksikan Atletico Madrid menghiburkan Barcelona dan bukannya perlawanan Liga Perdana Inggeris antara Manchester United dan West Brom yang akan dimulai pada waktu yang sama.