Liga Perdana Berita

Man Utd menggoda Cristiano Ronaldo untuk kembali dengan Juventus bersedia untuk berunding

Manchester United kononnya menggoda Cristiano Ronaldo untuk kembali ke Liga Perdana dan penyerang itu dilaporkan tergoda dengan pemikiran kembali sensasi ke Old Trafford, di mana dia terus memenangi tiga gelaran Liga Perdana selain menjuarai Liga Juara-Juara dengan Red Devils kembali 2008, menjaringkan gol kemenangan terakhir ke atas Chelsea.

Pemain antarabangsa Portugal itu kemudian meninggalkan Old Trafford ke Real Madrid kembali pada musim perpindahan musim panas tahun 2009 dan dia kini dapat bergerak dari Juventus kerana pasukan gergasi Serie A itu ingin sekali mengimbangi buku-buku itu kerana kesan pandemik yang melumpuhkan.

Ronaldo menandatangani kontrak dengan United dari Sporting Lisbon sebagai pengganti David Beckham pada tahun 2003 dan segera melonjakkan kelab ke Piala FA pada tahun berikutnya, menjaringkan gol menentang Millwall di final.

Pemain berusia 35 tahun itu selalu bermimpi bermain untuk Real Madrid dan mendapat hasratnya pada tahun 2009, setahun setelah Sir Alex Ferguson pertama kali menyekat perpindahan ke Bernabeu.

Wartawan Fox America Christian Martin mendakwa bahawa Ronaldo tergoda untuk meninggalkan Juventus ke United pada akhir kempen sekarang.

“MOMENT TERAKHIR: sumber kami di Manchester dan Porto mengesahkan bahawa Manchester United menggoda Cristiano Ronaldo dengan kembali ke kelab untuk musim depan,” katanya di Twitter.

“Portugis menganalisisnya. Juventus akan merundingkannya jika dia memintanya.”

Tidak mengejutkan apabila Juventus dilaporkan ingin mengeluarkan Ronaldo dari gaji mereka, dengan veteran itu memperoleh lebih dari 50 juta pound per musim di Turin, yang dua kali lebih banyak daripada Paulo Dybala yang berpendapatan tertinggi kedua kelab. Dengan krisis coronavirus yang terus mempengaruhi kewangan mereka, perpisahan dari cara-cara dapat dilakukan.

United telah menjauhkan diri dari menandatangani pemain terkenal sejak Ole Gunnar Solskjaer menggantikan Jose Mourinho sebagai pengurus pada bulan Disember 2018, dengan majoriti rekrut mereka adalah bakat muda, dengan satu-satunya pengecualian oleh Edinson Cavani dan Odion Ighalo.

Tetapi hakikat bahawa Solskjaer bermain bersama Ronaldo di Old Trafford sekarang boleh menjadi godaan yang tidak tertahan untuk membawanya pulang, terutama setelah kehilangan Jadon Sancho di jendela perpindahan musim panas yang baru saja berlalu.