LaLiga Berita

Dewan Barcelona menuntut pulangan €10 juta dari Neymar setelah salah perhitungan cukai

Tepat ketika anda berfikir bahawa seluruh sarkas dengan Neymar Jr. akhirnya berada di belakang kami, sentuhan baru terjadi sekali lagi. Menurut laporan El Mundo baru-baru ini, dewan Barcelona menuntut €10 juta dari bekas pemain Barca kerana mereka nampaknya telah membayarnya lebih tinggi setelah perhitungan yang salah.

Menurut laporan baru-baru ini dari El Mundo, lembaga sementara Barcelona menuntut €10 juta dari pemain kerana mereka nampaknya telah membayarnya lebih banyak setelah salah perhitungan cukai yang salah, seperti biasanya, yang kononnya mengakibatkan mereka memberi pemain Brazil lebih banyak wang daripada yang sepatutnya.

Kelab ini sekarang sedang mengejar masalah tersebut dan meminta wang itu dikembalikan kepada mereka. Namun, jika kedua-dua pihak tidak mencapai kesepakatan, ‘bonus’ tambahan dapat dinyatakan sebagai ‘pengayaan yang tidak adil’, itulah yang terjadi apabila satu pihak diperkaya dengan perbelanjaan pihak lain dengan cara yang tidak adil, dan oleh itu nampaknya tidak sah.

Buat masa ini akan menarik untuk melihat bagaimana superstar Brazil yang bertekad di bahagian Parisienne bereaksi terhadap perkembangan terbaru ini terutamanya kerana ‘bonus’ itu adalah kesalahan sepenuhnya kelab kerana merekalah yang bertanggungjawab atas salah perhitungan yang seharusnya mengakibatkan mereka membayar lebih kepada Neymar di tempat pertama.

Tidak perlu disebutkan, perkembangan terbaru dari peristiwa ini kemungkinan besar akan memperlebarkan jurang antara Barcelona dan bekas bintang mereka setelah pemergiannya dari kelab kerana ia menambah pertikaian lain.

Sekali lagi, satu perkembangan lain yang disebabkan oleh ketidakcekapan besar lembaga Barca sebelumnya di bawah bekas ketua pasukan Bartomeu.