Bundesliga Berita

Real Madrid cenderung untuk bergerak untuk penyerang kelas dunia yang bersinar di peringkat antarabangsa

Erling Haaland belum menunjukkan tanda-tanda bahawa dia ingin meninggalkan Borussia Dortmund dalam masa terdekat.

Tetapi dia mungkin bergerak segera kerana selalu ada perasaan bahawa dia ketinggalannya di Jerman hanya akan menjadi tempat berhenti sementara dalam perjalanan ke sesuatu yang jauh lebih besar.

Setelah membuktikan tanpa keraguan bahawa dia adalah penyerang elit, dengan terus berkembang setiap kali dia naik kedudukan, mudah melihatnya membuat garis depan untuk Real Madrid dan merobek semuanya.

Mundo Deportivo menumpu perhatian kembali kepada prospek itu hari ini, menunjukkan bahawa langkah itu mungkin berlaku setelah Haaland menjalin hubungan hebat dengan Martin Odegaard untuk Norway dalam pertandingan antarabangsa mereka baru-baru ini.

Gol pertama pemain muda Norwegia itu muncul setelah Odegaard mengeluarkan pertahanan dengan bola yang hebat, dan laporan itu mengesahkan bahawa Real Madrid sangat berminat untuk membuat hubungan antarabangsa berlaku di peringkat kelab juga.

Hubungannya mungkin bukan anggapan liar kerana Karim Benzema semakin meningkat usianya dan ini bermakna Real jelas akan memerlukan penyerang baru bila-bila masa dalam beberapa tahun ke depan untuk bersiap sedia ketika Benzema menggantungkan kasutnya.

Mungkin juga adalah kepentingan Real untuk mengekalkan Odegaard dalam pasukan sehingga dia terus berbicara dengan Haaland ketika mereka bertugas di peringkat antarabangsa, dan ini adalah kisah yang mungkin akan mendapat lebih banyak tarikan dalam satu atau dua musim panas.