LaLiga Berita

Sikap Messi yang tegas – lembaga pergi atau saya akan pergi

Mana-mana pencinta bola sepak yang benar yang menghargai keputusasaan dan kesunyian yang kini dirasakan oleh Lionel Messi memang akan dengan senang hati memaafkannya, atau bahkan menghiburkannya, jika dia mengangkat jari tengahnya ke lembaga Barca, yang merupakan sebab utama kelemahan dan kejatuhan raksasa Blaugrana. Namun, sebagai lelaki sejati dan GOAT yang benar-benar dilambangkannya, dia telah memilih untuk menghantar mesejnya tentang kekecewaan, kemarahan dan kekecewaan mutlak dengan cara lain – dan juga tepat pada masa yabg diperlukan.

Lionel Messi kini menantang tekanan di lembaga Barcelona. Sikapnya mengenai keruntuhan di Barcelona telah ditunjukkan dengan jelas – ia adalah lembaga yang dikendalikan oleh presiden penyandang jawatan Bartomeu meninggalkan kelab dengan serta merta, atau Messi sendiri akan secara sukarela menuju ke pintu keluar.

Pemain Argentina itu sangat tidak berpuas hati dengan pengurusan yang sangat tidak cekap di bawah pengurusan Batomeu yang suram, dan kekurangan perancangan yang jelas. Belum lagi memasukkan penghinaan kekalahan 8-2 terakhir menentang Bayern Munich, yang jelas hingga kini sebagai kekalahan terburuk Messi dalam kariernya.

Ini juga terbukti bahawa satu-satunya cara Messi mengubah fikirannya untuk meninggalkan kelab adalah jika Blaugrana melalui perubahan baru dan pemangkin bermula dari pengurusan di teras penubuhan yang hancur sampai asasnya. Jelas juga, berita mengenai pemain Argentina yang meninggalkan kelab asalnya adalah satu-satunya cara untuk memberi tekanan kepada Bartomeu untuk memaksa presiden dan rakan-rakannya di dewan untuk meninggalkan Nou Camp.

Walaupun Messi telah memberitahu bahawa dia ingin segera pergi, seorang anggota kanan dalam kelab mengingatkan bahawa “Lionel Messi mempunyai kontrak hingga Jun 2021, dengan klausa pelepasan €700 juta”. Bukan bahawa penafian kontrak ini dapat dengan cara apapun menghalangi maestro Argentina yang bertekad untuk menindak lanjuti keputusannya jika perubahan tidak segera dilaksanakan di Barcelona, dimulai dengan permergian lembaga, seperti yang dituntutnya.

Kami bercakap sekarang tentang pemain terbaik di planet ini, tanpa had. Dengan Lionel Messi, apa sahaja boleh berlaku. Dia telah menunjukkan ini dengan jelas di sepanjang kariernya.

Kita hanya perlu menunggu dan melihat bagaimana pengurusan Barcelona akan bertindak balas terhadap tingkah laku Messi. Walau keruh keadaannya di Barca, satu perkara yang sangat jelas – pemain berusia 33 tahun ini sudah cukup dengan pengurusan lembaga Barca ini.