Liga Perdana Berita

Legenda Manchester United Wayne Rooney memujikan Ange Postecoglou, percaya dia akan melakukan perkara yang hebat dalam Liga Perdana

Jenama bola sepak baru Tottenham Hotspur yang menarik – dengan gaya menyerang sepanjang musim yang sedang berjalan amat ketara – menjadikannya musim pertama yang mengagumkan di kelab itu untuk Ange Postecoglou dan pasukannya di tempat keempat dalam carta mata dan di ambang kelayakan ke Liga Juara-Juara.

Spurs bermula dengan dominan pada permulaan musim tetapi sedikit sebanyak dihalang pada satu peringkat dengan kecederaan kepada pemain utama. Bagaimanapun pengurus Australia itu mengumpulkan pasukan sebaik mungkin dan memastikan mereka terus berusaha. Ketabahan dan cara yang mengagumkan di mana bekas pengurus Celtic itu telah memimpin Spurs dan jenis bola sepak yang mereka mainkan di bawahnya telah menghasilkan pujian daripada legenda Manchester United, Wayne Rooney.

Rooney yang berusia 38 tahun terpengaruh dengan bagaimana Postecoglou telah berjaya menyampaikan ideanya kepada pemainnya dengan begitu pantas dan merasakan kerja yang dilakukan oleh pemain besar Australia itu semasa pramusim bersama pemain membuahkan hasil yang mengagumkan. Big Ange telah mencapai perkara yang hebat di Celtic, serta kembali ke Australia dan Jepun, dengan gelaran yang dimenangi dan permulaan yang boleh dipujinya di England menunjukkan pencapaian sedang menantinya dan Spurs dalam Liga Perdana.

Rooney berkata kepada Optus Sport: “Saya fikir ia sangat menyegarkan kerana dia sentiasa jujur dalam temu bualnya juga, sama ada pasukan itu bermain dengan baik atau sama ada mereka tidak bermain dengan begitu baik, jadi saya fikir dia akan menjadi pengurus terbaik dalam liga ini .”

Bekas pemain Manchester United itu meramalkan bahawa Postecoglou akan menjadi pengurus peringkat tertinggi dalam Liga Perdana, dengan semua kualiti prasyarat yang diperlukan untuk berjaya di peringkat tertinggi. Tambah pada rekod prestasi yang hebat dan memandangkan jenis permulaan yang menggembirakan yang dimilikinya di Spurs, keadaan dijangka menjadi lebih baik dari semasa ke semasa.