LaLiga Berita

Real Madrid mengenal pasti Bruno Guimaraes sebagai pilihan alternatif kepada Jude Bellingham

Real Madrid nampaknya sedang memerhatikan Bruno Guimaraes untuk baki musim 2022-2023 kerana gergasi LaLiga itu telah memperuntukkan pemain tengah berusia 25 tahun itu sebagai pilihan alternatif kepada Borussia Dortmund dan bintang baru Three Lions, Jude Bellingham, menurut laporan.

Maklumlah, Real Madrid akan menghadapi saingan sengit untuk menandatangani Guimaraes kerana beberapa kelab sudah pun beratur untuk menandatangani pemain Brazil itu berikutan tempoh mengagumkannya di Newcastle.

Guimaraes meninggalkan Lyon untuk menandatangani kontrak dengan Newcastle dalam perjanjian £40 juta pada Januari 2022 dan dengan pantas terus membuktikan dirinya sebagai tonggak utama dalam pasukan.

Pemain berusia 25 tahun itu telah meninggalkan kesan yang tidak dapat dilupakan setelah menjaringkan lapan gol dalam 34 penampilan untuk membantu Newcastle mencabar kedudukan empat teratas Liga Perdana.

Seperti yang dinyatakan, Newcastle kini menduduki tangga kelima yang sangat selesa dalam jadual, hanya empat mata di belakang Tottenham di tempat keempat, dan Magpies tidak tahu tentang fakta bahawa Guimaraes adalah penting kepada kejayaan mereka dan melakukan segala yang mereka boleh untuk menambatnya. kontrak jangka panjang di kelab itu.

Bagaimanapun, Mundo Deportivo mendakwa Real Madrid menyasarkan Guimaraes sebagai sasaran berpotensi untuk jendela perpindahan musim panas walaupun masih berminat untuk mendapatkan Bellingham. Los Blancos dikatakan akan mengekalkan tema terbuka kepada pilihan alternatif kerana banyak pesaing bersaing untuk mendapatkan tandatangan pemain tengah England itu. Oleh itu Madrid melihat Guimaraes sebagai pengganti yang boleh dikreditkan untuk Casemiro selepas dia meninggalkan gergasi LaLiga itu untuk menyertai Manchester United.

Guimaraes – walaupun kelihatan gembira dan berpuas hati buat masa ini dengan Newcastle – juga boleh menjadi tidak ternilai sebagai pengganti Toni Kroos kerana masa depan yang terakhir di Sepanyol masih belum pasti.

Pemain berusia 25 tahun itu menggunakan media sosial selepas perlawanan untuk menulis perkara berikut: “Itu bola sepak. Tidak selalu memberikan yang terbaik sudah cukup. Ayuh teruskan langkah kita dalam mengejar kejayaan Newcastle.

“Dengan penyampaian, dedikasi dan cinta untuk projek itu dan peminat diwakili. Menyembuhkan luka kami dan bergerak ke hadapan untuk mencari puncak. Untuk NUFC. Untuk peminat.

“Saya bangga tetapi tidak gembira. Kerana saya tidak akan pernah menerima kekalahan itu. Saya tidak mempunyai kata-kata untuk sokongan anda. Terima kasih banyak-banyak.”