Liga Perdana Berita

Cristiano Ronaldo berminat dengan Inter Miami selepas David Beckham memulakan perbincangan perpindahan

Selepas temu bual dengan Piers Morgan, Cristiano Ronaldo dilaporkan berminat untuk menyertai Inter Miami di bawah pimpinan David Beckham. Yang senang difahami memandangkan singkatnya situasinya di mana kelab-kelab terkemuka Eropah kelihatan keengganan mereka untuk menandatanganinya sejak dia menunjukkan keinginannya untuk meninggalkan United di tingkap perpindahan musim panas baru baru ini.

Ronaldo, 37, telah meninggalkan masa depannya di Manchester United dalam keraguan selepas episod terbaru dia melancarkan serangan toksik terhadap pemilik kelab dan juga pada pengurus Erik ten Hag. Dia juga secara terbuka menyelarkan tindakan kelab atas pelantikan bekas pengurus mereka Ralf Rangnick dan juga memarahkan bekas rakan sepasukannya Gary Neville dan Wayne Rooney.

United sedang menunggu temu bual penuh dikeluarkan pada hari Rabu dan Khamis sebelum memutuskan tindakan seterusnya. Majoriti pengkritik tidak teragak-agak menggesa beliau dipecat serta-merta, manakala yang lain percaya mereka harus membiarkannya meninggalkan Old Trafford pada jendela perpindahan Januari.

Menurut The Sun, pemilik Inter Miami, Beckham berminat untuk menarik Ronaldo ke Florida menjelang kempen MLS 2023. Bekas bintang United itu sudah lama diketahui berminat untuk menandatangani pemain seperti Lionel Messi dan Luis Suarez.

Beckham didakwa telah bercakap dengan wakil Ronaldo dan pemain itu nampaknya menunjukkan minat dalam perpindahan itu. Walaupun Messi kekal sebagai sasaran utama Beckham, ketersediaan Ronaldo kini meletakkan ketua Miami itu dalam keadaan berjaga-jaga. LAFC dan LA Galaxy juga dianggap berminat dengannya.

Menariknya, Ronaldo dilaporkan tidak mengambil berat tentang bekerja dengan pengurus Miami Phil Neville, walaupun sedang bertengkar dengan abangnya Gary.

Ronaldo tidak dinafikan antara pemain bola sepak terhebat sepanjang zaman selepas memenangi tujuh kejuaraan liga, lima Liga Juara-Juara, lima gelaran Ballon d’Or dan juga Euro 2016, walaupun mengharungi kempen 2021/22 yang menyedihkan sejak kembali ke Old Trafford pada Ogos musim lalu.

Walaupun kapten Portugal itu masih mampu menghantar barangan dan menjaringkan 24 gol pada musim itu, The Red Devils menduduki tempat keenam dalam carta Liga Perdana dan gagal memenangi trofi untuk musim kelima berturut-turut, selain gagal melayakkan diri ke Liga Juara-Juara untuk musim ini.

United telah meningkatkan rentak di bawah pengurus baharu Erik ten Hag musim ini, tetapi Ronaldo telah bergelut untuk menjadi pemain utama dalam pasukan, setelah menjaringkan hanya tiga gol dalam 16 penampilan dan kini memainkan peranan sokongan dalam skuad untuk yang pertama. masa dalam kariernya yang berhias.

Penyerang Portugal itu mendominasi tajuk berita atas semua alasan yang salah pada Oktober apabila dia dengan tegas enggan masuk sebagai pemain gantian dan dengan marah menyerbu masuk ke dalam terowong dalam kemenangan 2-0 Liga Perdana menentang Tottenham selepas diturunkan ke bangku simpanan. Dia kemudiannya didenda dua minggu gaji dan digugurkan daripada skuad Ten Hag kerana kelakuannya yang tidak sopan.

Ronaldo kini semakin menimbulkan kemarahan ketua-ketua United berikutan kemarahan terbarunya.

“Saya tidak menghormati dia [Ten Hag] kerana dia tidak menunjukkan rasa hormat kepada saya,” kata pemain bola sepak itu kepada Morgan. “Jika anda tidak menghormati saya, saya tidak akan menghormati anda.”

Mengenai bekas pengurus Rangnick, Ronaldo berkata: “Jika anda bukan seorang jurulatih, bagaimana anda akan menjadi bos Manchester United? Saya tidak pernah mendengar tentangnya.”