Liga Perdana Berita

Robert Lewandowski diberi amaran Arsenal pilihan yang lebih baik daripada perpindahan Manchester United

Barcelona akan menjadi pasukan pilihan untuk mendapatkan penyerang Bayern Munich Robert Lewandowski walaupun Manchester United turut dikaitkan dengan tandatangannya.

Penyerang Poland itu telah diberi amaran sewajarnya supaya tidak berpindah ke Manchester United kerana dia telah dinasihatkan bahawa walaupun Arsenal adalah pilihan yang lebih baik untuknya.

Penyerang Bayern Munich itu kelihatan hampir meninggalkan BUndesliga musim panas ini, dengan Barcelona menjadi pilihan utama untuk mendapatkannya. Pemain berusia 33 tahun itu secara terbuka mengesahkan hasratnya untuk meninggalkan juara Bundesliga itu, yang sedang mengejar perjanjian untuk penyerang Liverpool, Sadio Mane.

Manchester United juga secara mengejutkan telah dikaitkan sebagai destinasi yang mungkin untuk Lewandowski kerana pengurus baharu Erik ten Hag sedang meninjau pasaran untuk sekurang-kurangnya seorang penyerang baharu musim panas ini. Difahamkan kerana Cristiano Ronaldo kini satu-satunya pemain nombor sembilan dalam skuad kelab itu selepas pemergian Urugauyan Edinson Cavani.

Bekas penyerang Liga Perdana, Chris Sutton, menyuarakan rasa tidak percayanya bahawa United akan menjadi pilihan yang baik untuk Lewandowski. Bekas bintang Blackburn dan Celtic itu memberitahu BBC Radio 5 Live terdapat pilihan yang lebih baik untuk penyerang prolifik itu, malah di tempat lain dalam Liga Perdana.

“Saya telah melihat bahawa Lewandowski telah dikaitkan. Jika dia tidak pergi ke Barcelona, ​​maka dia akan pergi ke Manchester United,” kata Sutton.

“Tapi kenapa?! Kenapa dia mahu pergi ke Manchester United? Terdapat pilihan yang lebih besar dan lebih baik di luar sana.

“Manchester City, Liverpool, Chelsea dan Spurs, pada masa ini dan Arsenal adalah pilihan yang lebih baik, pada masa ini berbanding Manchester United. Satu kelab nampaknya stabil di bawah Arteta, saya tidak mengatakan Arteta telah mengoyak terlalu banyak pokok, tetapi mereka berada dalam kedudukan yang lebih baik dan mereka lebih baik daripada Manchester United.”

Perpindahan ke Old Trafford nampaknya tidak mungkin memandangkan usia Lewandowski, dengan United sudah mempunyai Ronaldo yang berusia 37 tahun dalam buku mereka. Potensi perpindahan pemain Poland itu ke Nou Camp, bagaimanapun, masih boleh bergantung kepada usaha United mengejar Frenkie de Jong, yang boleh memberi Barcelona beberapa dana yang sangat diperlukan.