Ligue 1 Berita

Mauricio Pochettino menegaskan dia dan Kylian Mbappe ‘100% kekal di PSG’

Pengurus Paris Saint-Germain Mauricio Pochettino yang berada di bawah sorotan tajam kini menjadi rekod dengan menegaskan dia tidak bercadang untuk meninggalkan kelab pada musim panas ini, tetapi sebaliknya menambah bahawa dia merancang untuk meneruskan hubungan kerjanya dengan Kylian Mbappe di Paris musim berikutnya.

Pochettino telah menerajui kelab Paris itu untuk memenangi kejuaraan liga pertama dalam kariernya awal bulan ini selepas keputusan seri 1-1 dengan Lens memberikan PSG pendahuluan yang tidak dapat ditandingi di puncak Ligue 1. Bagaimanapun, tempoh beliau mendapat perhatian selepas persembahan skuad gemilang musim ini di luar jangkaan dengan persembahan suram mereka dalam Liga Juara-Juara meninggalkan rasa pahit di mulut.

90min fahamkan bahawa PSG sedang berusaha untuk mencapai persetujuan bersama dengan ketua jurulatih Argentina itu untuk menamatkan persatuan mereka secara baik pada musim panas ini.

Bagaimanapun, dengan masih setahun lagi kontraknya, Pochettino selepas memenangi gelaran menegaskan bahawa dia merancang untuk melihatnya bersama Mbappe, yang perjanjiannya sendiri tamat musim ini di tengah-tengah minat serius daripada Real Madrid dari La Liga.

“Belum ada sebarang perbincangan konkrit, di luar kebiasaan dari segi perancangan kami dengan apa yang kami lakukan setakat ini,” katanya.

“Kami mempunyai hubungan semula jadi, kami berkomunikasi mengenai topik yang berbeza.

Sudah tentu, mereka berubah bergantung pada keadaan pada masa itu tetapi hubungan dan komunikasi adalah baik. Kami terus bekerja keras, bukan hanya mengingati masa kini, tetapi juga dengan tanggungjawab dalam pekerjaan ini iaitu memikirkan masa depan, jadi itulah yang kami lakukan.

“100% [Mbappe & dia akan kekal], itulah yang saya rasa hari ini. Itulah yang saya boleh katakan kepada anda hari ini. Saya tidak boleh berkata apa-apa lagi. Itulah yang saya rasa sekarang.

“Ini adalah bola sepak, dan kita tidak pernah tahu apa yang mungkin berlaku. Tetapi saya perlu menjawab soalan berdasarkan perasaan saya hari ini. Dan inilah yang telah saya lakukan.”

Sekiranya PSG berpisah dengan Pochettino, jangkaan tinggi bahawa mereka akan menyasarkan Zinedine Zidane mendahului Antonio Conte, yang 90 minit memahami kemungkinan besar akan kekal bersama Tottenham pada musim panas ini.