LaLiga Berita

Ronald Koeman mengesahkan perjanjian Memphis Depay ‘hampir selesai’

Bos Barcelona Ronald Koeman mengesahkan pada hari Rabu bahawa kelab itu berada di ambang untuk menandatangani Memphis Depay.

Pada sidang akhbar pada awal hari, Depay mengatakan bahawa dia ingin bermain untuk Koeman dan menggesa penyokong untuk “tunggu saja, dan kemudian berita itu akan datang” dan pelatih Barca itu kemudian mengatakan bahawa perjanjian itu belum selesai sepenuhnya tapi tentu juga tidak jauh.

“Memphis mengatakan sesuatu mengenainya hari ini dan saya dapat mengesahkannya. Ia hampir selesai. Itu belum ditandatangani, tetapi hampir. Saya mahukan dia pada Januari lalu, tetapi jika ia berlaku sekarang, itu bagus.”

Bos Barcelona juga menyuarakan pendapatnya tentang kehilangan kesepakatan dengan Georginio Wijnaldum kerana ia merupakan pengetahuan terbuka bahawa dia sangat berminat untuk membawa pemain tengah itu dari Liverpool, tetapi pemain Belanda itu berakhir di Parc-des-Princes.

“Itu juga berkaitan dengan situasi di Barcelona,” katanya. “Pihak lain telah campur tangan. Saya bercakap dengan Gini mengenai perkara itu dan terserah kepadanya untuk membuat pilihan.”

Peminat Barcelona akan dapat melihat Memphis beraksi pada hari Khamis ketika Belanda akan menentang Austria dalam pertandingan kumpulan kedua mereka pada Euro 2020.