La Liga Berita

Griezmann mendapat pesanan kuat dalam perbincangan pertarungan dengan Barcelona

Barca telah memberikan pesan kuat dalam pertemuan mengemukakan Antoine Griezmann bahawa dia akan tetap menjadi bahagian penting pasukan musim depan, menurut sebuah laporan.

Penyerang Perancis itu memulakan tugasnya di Barca dengan musim debutnya yang luar biasa setelah dia berpindah dari Atletico Madrid, tetapi selepas penutupan wabak dia menghadapi sedikit kesukaran untuk mempertahankan penampilannya dengan pelbagai alasan.

Malahnya, laporan berikut telah muncul masa itu mendakwa bahawa Barca, yang perlu mengumpulkan dana pada musim panas ini, dberingin menjual penyerang itu.

Spekulasi mengenai masa depan Griezmann berleluasa terutama setelah seri 2-2 baru-baru ini dengan Athletico Madrid, setelah Quique Setien hanya membawa penyerang hanya satu minit untuk menentang pasukan dulunya, walaupun perlawanan berada di kedudukan 2-2.

Namun, menurut L ‘Equipe, Barcelona menyingkirkan segala keraguan mengenai masa depannya dalam perbincangan pada hari Selasa.

Griezmann diapit oleh perwakilannya dan menghadapi pegawai tinggi Barca.

Akhbar itu mengatakan pengarah sukan Eric Abidal berkata kepada Griezmann: “Kami sangat bergantung pada anda.”

Rundingan itu dibuat setelah ahli keluarga Griezmann menyerang perlakuan yang menyedihkan terhadap pemain berusia 29 tahun itu. Setelah seri dengan Atletico, saudaranya Theo mengatakan bahawa dia “merasa seperti hendak menangis”.

Sementara itu, bapanya berkata: “Untuk meminta maaf, pertamanya anda memerlukan kunci lori dan itu bukan masalahnya, kerana dia hanyalah penumpang.”

Griezmann dan pasukan dengan semangat kuat telah membalas keputusan seimbang 2-2 dengan Atletico dengan memberikan Barcelona kemenangan besar 4-1 atas Villarreal pada hujung minggu lalu, di mana Griezmann bermain di depan dengan Luis Suarez, menjaringkan gol yang hebat, dengan bos Setien menyatakan kegembiraannya pada pasukannya prestasi kemunculan semula.

“Saya merasa benar-benar puas dengan persembahan dan saya yakin pemain juga melakukannya kerana mereka bermain permainan yang hebat dan menikmati diri mereka sendiri,” kata Setien (melalui Daily Mail).

“Saya ingin bermain seperti ini dalam setiap permainan tetapi ini bukan sains yang tepat. Setiap permainan berbeza tetapi hari ini kami melakukan semuanya dengan betul.”

Namun, hasilnya tidak dapat menutup jurang antara Barca dan Real Madrid, yang kekal empat mata.

Dua perlawanan seterusnya Barcelona menyaksikan mereka berdepan Espanyol dan Valladolid. Permainan rumah terakhir musim ini menentang Osasuna, sebelum perjalanan ke Alaves mengakhiri kempen.