Serie A Berita

Cristiano Ronaldo dijangka mempunyai rakan penyerang baru di Juventus musim depan

Kini nampaknya Cristiano Ronaldo lebih cenderung memiliki Arkadiusz Milik sebagai rakan penyerang di Juventus musim depan daripada pemain Arsenal, Pierre-Emerick Aubameyang, kata laporan.

Juventus berharap dapat memperkuatkan serangan mereka pada jendela perpindahan musim panas, dengan laporan bahawa Gonzalo Higuain dijangka akan pergi. Dan bertentangan dengan desas-desus yang telah beredar pada awal musim, kini nampaknya Milik dapat menjadi calon di depan Aubameyang.

Juventus bertekad dalam mengejar penyerang baru musim panas ini untuk membantu Ronaldo, dengan Old Lady bergantung pada pemain antarabangsa Portugal musim ini.

Pemain berusia 25 tahun itu telah menjaringkan 25 gol di semua pertandingan untuk gergasi Serie A, 13 lebih banyak daripada Paulo Dybala dan 17 lebih banyak daripada Higuain.

Juventus sebelumnya berharap agar pelantikan Maurizio Sarri akan memberi nafas baru kepada Higuain tetapi pemain antarabangsa Argentina itu telah mengundur berjuang musim ini dan sekarang diharapkan dapat dijual ketika jendela perpindahan dibuka kembali.

Sumber dari Juventus nampaknya meremehkan laporan yang mengaitkannya dengan penyerang Arsenal kerana Bleacher Report mengatakan bahawa sekarang ini adalah Milik, dan bukannya Aubameyang, Old Lady ingin menandatangani untuk membantu Ronaldo.

Perkembangan terbaru ini akan menjadi berita gembira kepada kelab-kelab penerbangan teratas di Eropah kerana penyerang Arsenal itu tentunya tidak kekurangan penyokong sebab bakat dan eksploitasi golnya.

Barcelona juga selama ini dikaitkan dengan Aubameyang ketika mereka terus memperjuangkan carian pengganti Luis Suarez, yang memasuki tahun senja dalam kariernya.

Real Madrid juga telah lama diketahui memiliki minat pada pemain internasional Gabon dan mereka juga tergoda untuk membuatkan pergerakan untuk mendapatinya.

Chelsea pada mulanya menjadi pendahulu sebagai memburu Aubameyang tetapi, setelah mendapat kedatangan Timo Werner, pasukan Blues tidak mungkin akan mengejar penyerang Arsenal lagi.