Liga Perdana Berita

Erik ten Hag membalas balik soalan Sky Sports yang “memalukan” selepas kemelutan terbaru Man Utd

Pengurus Manchester United, Erik ten Hag kelihatan kurang kagum dengan barisan soalan Sky Sports berikutan kekalahan 1-0 Ahad menentang Arsenal di Old Trafford dan membidas wartawan.

Pedang itu dilemparkan kepada Red Devils ketika mereka tumbang kepada kekalahan liga ke-14 musim ini menentang Gunners, yang mengekalkan harapan kejuaraan Liga Perdana mereka dengan kemenangan 1-0 di tempat lawan di Old Trafford ihsan Leandro Trossard.

Keputusan negatif ini terus memberi tekanan kepada Ten Hag, yang sekali lagi tanpa banyak bintang pasukan utama yang cedera untuk perlawanan itu, termasuk kapten kelab Bruno Fernande. Selalunya, pemain Belanda itu sekali lagi terpaksa meletakkan Casemiro yang sedang bergelut di bahagian pertahanan tengah tanpa kehadiran pemain pertahanannya yang biasa, dengan pemain veteran Brazil itu sekali lagi berkompromi mengejar gol Trossard.

Bagaimanapun, Ten Hag tersinggung dan bertindak balas dengan marah apabila ditanya sejauh mana jurang antara kedua-dua belah pihak jika bukan disebabkan kecederaan tersebut semasa wawancara selepas perlawanan di Sky Sports.

“Itu menyedihkan,” dia marah. “Kami tidak perlu menjawab soalan ini pada masa ini. Kerana ia tidak.

“Kami mempunyai masalah ini dan masalah telah menyebabkan kami kesan dalam keputusan. Tetapi saya tidak tahu di mana kami akan berada jika kami mempunyai pemain di atas kapal. Jika kami mempunyai semua pemain di atas kapal, kami akan mendapat lebih banyak mata dan mempunyai lebih konsisten di barisan belakang.”

Bagaimanapun, dalam sidang akhbar selepas perlawanan bersama wartawan, Ten Hag mengakui bahawa senarai kecederaan kelab yang tidak masuk akal itu telah memainkan peranan dalam musim buruk United.

Dia berkata: “Mana-mana pengurus boleh melakukan yang lebih baik tetapi saya juga dua tahun di sini dan saya pernah mempunyai kumpulan penuh pemain. Anda tidak boleh memajukan pasukan dalam bidang penting tertentu dengan banyak kecederaan. Ia seperti berenang dengan tangan anda. di belakang anda dan anda perlu mengekalkan kepala anda di atas paras air, itulah yang kami cuba lakukan.

“Kami masih dalam perlawanan akhir piala. Ini bagus. Tetapi jika anda mahu memajukan pasukan anda memerlukan pemain yang cergas dan anda melihat lawan kami hari ini, mereka hanya mempunyai seorang pemain yang tidak 100 peratus cergas perlawanan dan kami mempunyai begitu ramai.

“Saya tidak suka reaksi tetapi anda perlu sentiasa berada di sana, anda perlu sentiasa berada di tempat yang tepat apabila anda menjadi Man United. Tetapi jika ia berlaku, anda memerlukan reaksi dan pemain memberikan reaksi.”

Anda hanya perlu menyerahkannya kepada lelaki itu. Dia adalah seorang juara mutlak apabila ia datang untuk mengeluarkan senarai neraka alasan yang sama untuk persembahan shambolic pasukannya. Dengan sikap sedemikian, hampir mustahil untuk melihat bagaimana seseorang seperti itu boleh dipercayai untuk memulihkan kegemilangan lama United untuk era baharu.