La Liga Berita

Pjanić sudah menandatangani kontrak dengan Barcelona ketika perlumbaan kejuaraan berlanjutan

Dengan surat khabar yang mendakwa Pjanić sudah menjadi pemain Barcelona, nampaknya hari ini akan menjadi hari besar bagi Catalans kerana surat khabar yakin bahawa Miralem Pjanić sudah menandatangani kontrak dengan Barcelona dan kedatangannya harus dibuat rasmi pada hari ini.

Selepas itu, Arthur Melo juga telah ditandatangani sebagai pemain Juventus kerana kedua pergerakan Pjanić-Arthur adalah sebahagian dari transaksi pemain kembar antara Barca dan Juventus.

Kesepakatan itu dikatakan telah dibuat secara rasmi dan Sport bahkan menyatakan bahawa pemain tengah Bosnia itu telah lulus perubatannya di Turin sehingga semuanya sudah siap untuk diumumkan.

Bagi Arthur, pemain itu dijuluki sebagai ‘Xavi berikutnya’, dia telah dijual setelah hanya dua tahun berkhidmat di kelab.

Ini adalah perkembangan yang tidak dijangka untuk melihat harapan muda Barca meninggalkan kelab, kerana ada harapan yang tinggi untuknya di kelab dan juga peminat. Namun, Barcelona bersikeras menyeimbangkan buku sebelum akhir tahun kewangan dan sepertinya menyukai Pjanić secara keseluruhan kerana ia membawa pengalaman dan konsistensi.

Dalam perkembangan lain yang menarik, Mundo Deportivo telah mengikuti Gerakan Piqué membuat pusingan dalam kata-kata semangat baru-baru ini dan menyatakan bahawa Barcelona belum menyerah dalam rebutan gelaran itu.

Walaupun Barca telah menurunkan mata di Balaidos dan Real Madrid berjaya mengalahkan Espanyol dan kini berada dua mata di depan pasukan Catalans, Piqué yakin mereka akan bertarung sehingga wisel penamat pada hari terakhir jika perlu.

Senario semasa menyaksikan Los Blancos mempunyai kelebihan dengan Barcelona mempunyai beberapa ujian sukar di hadapan mereka tetapi perlumbaan gelaran akan dilancarkan.