Liga Super Malaysia Berita

Faisal Halim berniaga burger dan hasil jualan digunakan untuk asnaf

Walaupun berusia 22 tahun, pemain Pahang, Faisal Halim menunjukkan kematangannya apabila menggunakan sebahagian daripada gajinya serta berniaga burger untuk membantu golongan asnaf yang kesusahan ketika perintah kawalan pergerakan akibat wabak COVID-19.

Sumbangan Faisal itu dilakukan bersama dua abangnya dengan memberikan bantuan berbentuk barang keperluan asas kepada 20 penerima di kampung kelahirannya di Kampung Mengkuang Titi, Seberang Perai, Pulau Pinang.

Antara barang keperluan asas tersebut adalah sekilogram ikan, beras, telur, gula, tepung dan minyak masak.

“Saya sedar dalam keadaan sekarang, sudah pasti ramai yang terkesan terutama ada yang mengalami masalah kewangan hingga sukar untuk membeli barang keperluan,” katanya kepada BH Sukan.

“Sebagai tanda prihatin, saya bersama dua abang membuat keputusan untuk mengumpul wang dan membeli barang keperluan kepada 20 penerima di kampung kami.

https://www.instagram.com/p/B-yfYBmn0v9/?utm_source=ig_web_copy_link

“Diharapkan dengan sumbangan ini, mereka akan berasa gembira memandangkan tempoh PKP sudah dilanjutkan sehingga 28 April ini.”

Memandangkan Liga Malaysia turut sama terkena kesan lanjutan PKP, Faisal mendedahkan selain daripada melakukan latihan kecergasan di rumah, dia turut berniaga burger serta roti john dengan membuat penghantaran ke rumah.

“Hasil jualan ini juga antara sumber yang membantu membeli barang keperluan untuk disedekahkan kepada golongan yang memerlukan.”