Kolum

Apa cabaran baharu buat Falcao di Galatasaray?

Galatasaray telah melengkapkan perpindahan masuk bintang Kolombia, Radamel Falcao.

Beliau tiba di lapangan terbang Istanbul bersama Isterinya dan disambut dengan penyokong Galatasaray.

Apa yang diharapkan dari Falcao di Turki?

Galatasaray adalah kelab yang paling berjaya di Turki setelah memenangi 22 gelaran Super Lig, 18 Piala Turki dan Piala UEFA. Mereka telah menjadi juara Super Lig selama dua musim berturut.

Penyokong Gala dikenali di seluruh dunia kerana semangat mereka untuk pasukan, dengan musuh ketat mereka Fenerbahce telah menghasilkan beberapa adegan yang luar biasa sepanjang mereka bertemu.

Falcao hadir ke dalam pasukan yang berjaya mencatat satu kemenangan, satu kekalahan dan satu keputusan seri dalam tiga perlawanan awal liga mereka.

Dengan dijadualkan bertemu dengan Real Madrid, Paris Saints-Germain dan Club Brugge pada aksi Liga Juara-Juara nanti, ia pastinya akan memberi kesan kepada pasukan Galatasaray dengan kehadiran Falcao.

Sekitar 50,000 peminat hadir menyambut Falcao di lapangan terbang dengan penyerang itu dilihat bakal menjadi idola baharu kelab tersebut.

Falcao masuk ke dalam satu pasukan yang telah memenangi satu, menarik satu dan kehilangan satu daripada tiga perlawanan liga pembukaan mereka.