Malaysia Berita

Empat import baharu bersinar di hari pertama

Empat pemain baharu Liga Malaysia – Ronaldo, Sergio Aguero, Ifedayo dan Careca – turun dengan permulaan yang baik dalam mewakili pasukan masing-masing pada minggu ini.

Ronaldo dan Careca, yang mewakili Perak telah membuktikan bahawa ia adalah satu pencapaian segera bagi juara Piala Malaysia.

Kedua-dua pemain Brazil itu menunjukkan aksi yang baik dalam debut mereka untuk The Bos Gaurus dengan Ronaldo meraih dua gol dalam kemenangan 2-1 ke atas PKNP FC di perlawanan kedua suku akhir Piala FA di Ipoh, Sabtu lalu

Manakala Careca mengawal bahagian tengah perak dengan baik.

Pada petang yang sama, pemain Argentina, Sergio Aguero juga berjaya membuat debut pertama untuk Pulau Pinang apabila dia menjaringkan gol dalam kemenangan 4-1 menentang Kelantan dalam perlawanan Liga Perdana di Stadium Bandaraya.

Aguero, yang mengatakan dia gembira kerana dia membuat keputusan yang tepat untuk menyertai Pulau Pinang.

“Saya sangat gembira, menjaringkan dua gol dalam perlawanan pertama saya untuk Pulau Pinang selepas dua minggu bersama mereka. Terima kasih kepada kerja berpasukan kami yang baik. ”

Aguero berkata beliau bertekad untuk membantu Panthers.

Manakala penyerang baharu Selangor, Ifedayo berjaya meledakkan hatrik buat pasukannya dan membalas kepercayaan ketua Jurulatih Selangor, B Sathianathan dalam melengkapkan kemenangan 3-1 ke atas Kedah.

Ifedayo tampak tenang di atas padang dan telah membuktikan kepada penyokong Selangor bahawa beliau mampu untuk mengalas tanggungjawab sebagai penyerang tunggal.