Luar Negara Berita

Pogba Menikmati Bola Sepak Sebenar

Tiga kemenangan dalam tiga perlawanan untuk Manchester United di bawah Ole Gunnar Solskjaer, menjaringkan 12 gol dan para penyokong serta pemain dilihat menikmati permainan kali ini.

Tidak ada seorang pun di United mahu bercakap mengenai Jose Mourinho kerana mereka mahu namanya diletakkan didalam buku sejarah, tetapi sekali lagi Paul Pogba ingin membuktikan sesuatu.

Pogba menjaringkan dua gol dalam kemenangan 4-1 Ahad lalu ke atas Bournemouth, dua gol lagi hadir pada perlawanan melawan Huddersfield Town, dan dia menonjolkan keyakinan dan sifat yang positif sepanjang perlawanan.

“Kami adalah Manchester United dan kami perlu berada di puncak liga, ia hanya reaksi kepada semua pemain dan semua orang menikmati diri mereka sendiri,” kata Pogba.

“Ia berbeza, kami masih memenangi perlawanan dengan pengurus lama tetapi ia hanya gaya bermain yang berbeza, kami lebih meyakinkan dan kami mencipta lebih banyak peluang dan itulah cara kami mahu bermain,” katanya.

“Saya sentiasa mahu melakukan lebih banyak, tetapi saya mahu bermain untuk pasukan dan bermain mudah.”

Selepas menang di Cardiff City dan Huddersfield, United terus bermain dengan penuh semangat setelah melalui musim suram sewaktu dibawah pengurusan Mourinho.

“Kami memerlukan kemenangan dan kami mempunyai persembahan yang hebat, kami akan kembali, dan masih jauh untuk pergi, tetapi untuk menyelesaikan tahun ini, ia adalah sesuatu yang baik,” kata pemenang Piala Dunia Perancis itu.