Piala Malaysia Berita

Irfan Bangga Dengan Anak Buah, Akur Dengan Kekalahan

Jurulatih Terengganu Irfan Bakti hanya boleh menyalahkan diri mereka sendiri selepas membiarkan Piala Malaysia terlepas daripada tangan mereka.

Skuad Penyu digagalkan 1-4 dalam penentuan penalti selepas perlawanan yang penuh dramatik berakhir 3-3 di Stadium Shah Alam pada hari Sabtu.

Terengganu menjaringkan dua gol tetapi dua gol lewat perlawanan dari Perak memaksa permainan itu dibawa ke masa tambahan kemudian penentuan penalti.

Irfan, yang menganggap penentuan penalti sebagai loteri, berkata kecederaan kepada penyerang Kipre Tchetche dan pemain tengah Lee Tuck yang dibuang padang sedikit sebanyak menjejas pasukan.

“Tanpa mereka, kami kehilangan ancaman menjaringkan gol,” kata Irfan dalam sidang media selepas perlawanan.

“Abdul Malik Arif dan J. Partiban berpeluang untuk menjaringkan gol tetapi mereka menyia-nyiakan peluang mereka, jika tidak kita sudah membunuh permainan.

“Saya masih sangat bangga dengan pemain-pemain yang telah berjuang sehingga akhir dan untuk saya penentuan penalti adalah satu loteri. Nasib tak menyebelahi kami.

Irfan, yang telah menandatangani kontrak dengan Turtles untuk musim 2019, berkata pasukan itu akan kembali kukuh tahun depan.