Piala Dunia 2018 Berita

“Griezmann, kau bukan orang Uruguay!” – Luis Suarez

Nampaknya Luis Suarez ada pesanan khas untuk bintang Perancis, Antoine Griezmann. – Berhenti menipu kata diri anda ada darah Uruguay

Menjelang pertemuan di antara Uruguay dan Perancis dalam aksi suku akhir, keadaan semakin hangat di antara dua kem dengan masing-masing mula bermain permainan psikologi.

Sebelum ini, Griezmann pernah beberapa kali menunjukkan minatnya kepada Uruguay. Dia sukakan mate, minuman tradisional Amerika Selatan, bercakap Sepanyol seperti orang daripada Uruguay, bahkan pernah dilihat menyarung jersi Uruguay.

Tapi, Luis Suarez nampaknya enggan mempercayai semua perkara itu.

“Walaupun dia kata dia separuh Uruguay, separuh Perancis, dia tidak tahu bagaimana perasaan menjadi orang Uruguay. Dia tidak tahu dedikasi dan usaha untuk berjaya dalam bolasepak dengan hanya sebilangan kecil orang.

“Dia mungkin ada tabiatnya, seperti cara dia bercakap, tetapi tidak dari segi perasaan…kami mempunyai rasa yang bereza.

“Saya tidak tahu apa dia fikirkan, tetapi ini Piala Dunia. Ada pemikiran khas untuk perlawanan seperti ini. Untuk kami, ianya satu perlawanan istimewa. Saya tidak tahu dengan dia.”

Uruguay akan berdepan Perancis esok pada pukul 10 malam waktu Malaysia. Perlawanan akan berlangsung di Stadium Nizhny Novgorod. Luis Suarez akan berdepan rakan sepasukannya di Barcelona, Samuel Umtiti sementara Griezmann akan berdepan dua rakan sepasukannya di Atletico Madrid, Diego Godin dan Juan Maria Gimenez.