LaLiga Berita

Vinicius Junior mempertimbangkan untuk meninggalkan Real Madrid, PSG mengintai

Vinicius Junior yang didera perkauman didakwa sedang memikirkan secara serius untuk meninggalkan Real Madrid pada jendela perpindahan musim panas, dan PSG dikatakan berminat untuk mendapatkannya.

Outlet Brazil UOL Esporte melaporkan bahawa Vinicius Junior tidak berpuas hati dengan keadaan semasa di Sepanyol selepas menjadi mangsa penderaan perkauman dalam beberapa insiden. Oleh itu dia serius mempertimbangkan untuk meninggalkan Real Madrid pada jendela perpindahan musim panas.

Sementara itu, sambil menjaga telinga mereka dengan teliti, PSG sedang mencari untuk menandatangani pemain antarabangsa Brazil itu jika dia meninggalkan ibu kota Sepanyol itu.

Walaupun ia mengambil sedikit masa untuk pergi, Vinicius yang berusia 22 tahun telah menjadi tonggak inspirasi sejak menyertai Real Madrid dari Flamengo setengah dekad lalu dan sejak itu telah menjadi penewas dunia dalam beberapa musim terakhir. Tidak kurang daripada semua, dia juga penting kepada pasukan kebangsaan Brazil.

Dalam prestasi yang membara, pemain itu sensasi ketika dia membantu Real Madrid memenangi kejuaraan Liga Juara-Juara dan La Liga musim lalu. Musim semasa juga menyaksikan dia bermain bola sepak terhebat walaupun Los Blancos mempamerkan prestasi yang kurang memuaskan, mengumpul 23 gol dan 21 bantuan dalam 54 penampilan.

Walau bagaimanapun, beberapa minggu kebelakangan ini pastinya sangat tidak diingini untuk pemain itu kerana penyokong pemberontak pelbagai kelab telah mengarahkan penderaan perkauman terhadap penyerang Brazil itu semasa perlawanan mereka menentang Real Madrid – dengan insiden terbaru berlaku semasa pertembungan Real Madrid dengan Valencia lepas ini hujung minggu. Maklumlah kekecewaan Vinicius kini memuncak, dengan anak muda yang tidak berpuas hati itu membuat beberapa siri kenyataan awam selepas insiden terbaru itu.

Beberapa legenda bola sepak telah memberikan sokongan penuh kepada Vinicius sejak insiden terbaharu itu manakala pemain berusia 22 tahun itu serius memikirkan pemergiannya dari Real Madrid. Situasi itu telah menarik perhatian PSG, yang akan berusaha untuk menyerang Real Madrid untuk pemain berusia 22 tahun itu, menurut penerbitan Sepanyol SPORT.

Juara Perancis itu sendiri berada dalam situasi bercelaru mengenai masa depan jangka panjang Kylian Mbappe kerana pemain antarabangsa Perancis itu nampaknya masih menjadi sasaran Real Madrid dan dirinya sendiri telah memberi isyarat hasratnya untuk berpindah ke Santiago Bernabeu. Kemungkinan besar juga PSG akan berpisah dengan Neymar dan Lionel Messi pada jendela perpindahan musim panas, justeru menjadikan Vinicius sebagai sasaran yang menjanjikan dan berdaya maju untuk PSG.

Real Madrid berkemungkinan besar tidak akan melayan sebarang tawaran untuk penyerang Brazil itu, memandangkan kepentingannya kepada kelab itu. Dan ia akan menjadi menarik untuk melihat sama ada Real Madrid boleh mengekalkan Vinicius di Bernabeu selepas jendela perpindahan musim panas.

Buat masa ini, Vinicius masih berasa tidak puas hati selepas berdepan dengan penderaan perkauman pada beberapa kali.