Ligue 1 Berita

Lionel Messi menegaskan semua tenang dengan Mbappe di PSG selepas final Piala Dunia yang tegang

Lionel Messi menegaskan hubungannya dengan rakan sepasukan PSG Kylian Mbappe kekal kukuh, berkata mereka sememangnya telah membincangkan perlawanan akhir Piala Dunia selepas pertembungan dahsyat antara kedua-dua negara mereka.

Pemenang Tujuh kali Ballon d’Or itu ditemu bual mengenai hubungannya dengan rakan sepasukan Paris Saint-Germain Mbappe kerana kedua-duanya perlu berkongsi tumpuan di Parc des Princes dan ahli sihir Argentina itu berkata mereka tidak pernah mempunyai sebarang masalah di antara mereka.

Outlet Argentina Ole bertanya kepada Messi sama ada dia telah membincangkan acara perlawanan akhir di Qatar dengan Mbappe, di mana kapten dan azimat Argentina itu menjawab: “Ya, kami bercakap tentang permainan, perayaan bagaimana orang tinggal di Argentina pada masa itu yang saya alami. telah bercuti dan perayaan yang kami ada. Dan tiada apa-apa, tidak lebih, tetapi bagus, sangat bagus.”

Dia menambah: “Saya juga berada di pihak lain, saya juga terpaksa kalah dalam perlawanan akhir dunia dan saya tidak mahu tahu apa-apa tentang itu, tentang apa yang telah berlaku. Dan tiada kaitan dengan Piala Dunia pada masa itu. masa, sebab itu saya juga tidak mahu bercakap mengenainya. Tetapi sebenarnya tiada masalah dengan Kylian, sebaliknya.”

Pemain Argentina itu dengan pasti membawa negaranya ke bahu cemerlangnya untuk menjulang kegemilangan yang tidak terkawal dalam Piala Dunia Air yang berakhir baru-baru ini walaupun telah bergelut tanpa henti untuk penghormatan terakhir selepas pemain Perancis yang hebat dan rakan sepasukannya di PSG, Mbappe, melakukan kemunculan semula sensasi yang menewaskan beberapa pemain. arnab keluar dari beg helahnya untuk menghantar perlawanan akhir ke masa tambahan dan penalti.

PSG akan sangat gembira kerana kedua-dua bintang mereka bergaul dengan baik dan berada di halaman yang sama ketika pertembungan besar-besaran peringkat 16 terakhir Liga Juara-Juara menentang Bayern Munich semakin hampir.

Selain itu, ini juga menjadi petanda baik dalam usaha mereka untuk menginjak pedal untuk meyakinkan Messi untuk melanjutkan kontraknya dengan kelab dalam perbincangan mereka yang sedang berjalan.