Liga Perdana Berita

Masa depan David Moyes “mungkin akan diselesaikan tidak lama lagi”

Bos West Ham David Moyes akan diberi peluang yang dia perlukan untuk menyelesaikan masalah di kelab yang dalam semua keadilan adalah perkara yang betul dan wajar untuk dilakukan.

Tetapi jika selepas tiga perlawanan lagi dia gagal untuk membetulkan masalah maka adalah adil bahawa harinya akan dilakukan kerana semua peluang sudah pun diberikan pada masa itu – itulah pandangan seorang wartawan tertentu.

Wartawan terkemuka iNews Daniel Storey mendakwa dia telah diberitahu Moyes akan meneruskan kelab itu walaupun tewas 2-0 kepada Brentford tetapi masa depannya “kemungkinan akan diselesaikan tidak lama lagi” dan melainkan sesuatu yang besar berlaku untuk mengubah keadaan mereka, dia akan berkemungkinan akan dipecat di Stadium London walaupun tidak serta merta.

Kelab itu telah diberitahu beberapa minggu lalu bahawa keputusan dan persembahan sudah tentu perlu diperbaiki tetapi laporan Storey sudah tentu berjalan beberapa peringkat lagi.

“Kami diberitahu bahawa ini belum lagi penghujung era David Moyes Pt II di West Ham. Sama ada cara, ia mungkin akan diselesaikan tidak lama lagi, “tulis Storey untuk Inews.

Dengan tiga perlawanan di tempat lawan menghadapi mereka di Leeds, Brentford dan, Wolves. Melainkan sesuatu yang positif berlaku secara besar-besaran – bermakna West Ham sebenarnya kelihatan mampu mencipta peluang daripada permainan terbuka – kapak itu akan jatuh ke atas Moyes.

“West Ham kini telah tewas lima perlawanan liga berturut-turut buat kali pertama sejak April 2017, satu larian yang akhirnya menamatkan beliau dilantik buat kali pertama.”

The Irons kini hanya memenangi empat perlawanan Liga Perdana pada 2022 dan kalah 11.