Liga Perdana Berita

Masa depan Steve Cooper dan ketua-ketua perekrutan suram ketika Forest kelihatan bersedia untuk baik pulih

Ketua-ketua perekrutan Nottingham Forest nampaknya berada di blok pemotongan selepas perbelanjaan musim panas yang besar £150 juta (€172m) kelab itu.

Pemilik hutan Evangelos Marinakis didakwa akan mengambil tindakan drastik dengan memecat beberapa orang penting di sebalik jendela perpindahan musim panas mereka selepas permulaan mengerikan skuad musim ini.

Steve Cooper dilaporkan berjuang untuk mengekalkan jawatannya selepas tewas lima perlawanan Liga Perdana berturut-turut dan nampaknya satu keputusan kemungkinan besar akan dibuat mengenai masa depannya dalam tempoh 48 jam akan datang.

Pemeriksaan Marinakis kini berada pada pasukan pengambilan dan juga ketua eksekutif Dane Murphy kerana perubahan besar dijangkakan sebelum perlawanan seterusnya Forest menentang Aston Villa.

Hebatnya, 22 pemain telah ditandatangani berikutan kenaikan Forest daripada Kejohanan, tetapi, malangnya, ramai daripada mereka telah gagal memenuhi jangkaan. Pemahaman sekarang ialah masa depan kedua-dua ketua pengambilan George Syrianos dan ketua pengakap Andy Scott kelihatan meragukan dan boleh meninggalkan kelab pada bila-bila masa minggu ini.

Syrianos menyertai Forest dari Stuttgart sebelum permulaan musim lalu manakala Scott, yang sebelum ini bekerja di Watford, Brentford dan Swansea, dilantik pada Januari tahun ini.

Murphy telah diupah dari Barnsley tahun lepas dan boleh digantikan oleh bekas pengarah urusan Newcastle Lee Charnley, yang kini memegang peranan sebagai penasihat di City Ground.

Sementara itu, pada paksi selari, anak lelaki Marinakis, Miltiadis telah mengambil alih peranan yang lebih penting di Forest dan dikatakan terlibat dalam pembelian bekas pemain Manchester United, Jesse Lingard.

Walau bagaimanapun, Syrianos dan Scott adalah orang yang bertanggungjawab terutamanya dalam pengambilan dan kini berdiri terus dalam barisan api ketika Marinakis menjalankan kajian semula mengapa musim kelab bermula dengan teruk.

Cooper, sementara itu, berada di bawah tekanan hebat dengan kedudukan tercorot kelab, manakala Rafael Benitez telah muncul sebagai pengganti berpotensi jika Cooper dipecat.