eropah Berita

Video yang luar biasa tentang ‘Bagaimana menghentikan Lionel Messi’ membungkam pengkritiknya

Video ‘Bagaimana menghentikan Lionel Messi’ yang luar biasa telah menjadi viral dan membuktikan bahawa sehingga kini belum ada yang tahu bagaimana untuk menghentikan maestro Argentina itu.

Superstar Paris Saint-Germain, Messi, secara meluas dianggap sebagai pemain terbaik di dunia bola sepak yang pernah ada, telah memenangi hampir setiap piala yang boleh dimenangi, termasuk enam Ballon d’Ors, dan masih menghitung lagi.

Ramai telah memikirkan apakah dan adakah cara yang berkesan untuk menghentikannya dalam mencapai matlamatnya menjaringkan gol, dan katalog video @ Magical_Messi, dengan penuh kasih sayang dan kegembiraan menunjukkan semua orang yang pernah berusaha mencapai tujuan yang sampai sekarang masih mustahil.

Video berbuka dengan Jose Mourinho yang bergurau mengenai pemain yang dia ‘lupa nama’ sebelum berkata ‘… ah ya, Messi’.

“Apabila Messi memiliki bola, satu lawan satu, anda sudah mati, dengan bola ia tidak mungkin dihentikan.”

Rio Ferdinand berikutnya dan ketika ditanya bagaimana menghentikan pemenang Ballon d’Or sebanyak enam kali, dia menjawab: “Saya berada dalam pasukan yang mencubanya beberapa kali dan tidak berhasil!

“Selain GBH (Cedera parah pada tubuh) saya tidak tahu pada masa ini …”

Salah seorang pengurus yang mengetahui kehebatan Messi mungkin lebih baik daripada yang lain adalah Pep Guardiola.

Bos Manchester City ketika ini menguruskan Barcelona selama tiga tahun, dengan Messi sebagai gladiator utamanya, dan mereka memenangi banyak piala, termasuk dua mahkota Liga Juara-Juara masing-masing pada tahun 2009 dan 2011.

Guardiola tampil menentang Messi sebagai pengurus Bayern Munich dan City dalam beberapa tahun terakhir dan rancangan besarnya untuk menghentikan pemain sebelumnya? Jauhkan bola dari dia sebanyak yang anda boleh!

Semasa pengurus Bayern, dia berkata: “Tidak ada pelatih atau pertahanan untuk menghentikannya, dia terlalu bagus.

“Dia pemain terbaik sepanjang masa. Kami dapat meletakkannya di sana bersama Pele. Saya tidak pernah melihat anak pemuda seperti dia dan saya rasa kita tidak akan untuk lama lagi.

“Satu-satunya cara untuk menangani dia adalah menjauhkan bola sebanyak mungkin. Saya tidak mempunyai cara lain.”