FIFA Berita

FIFA 22 penilaian 22 pemain teratas dengan Messi pertama & Ronaldo ketiga

22 pemain teratas di FIFA 22 telah diumumkan secara rasmi.

Dalam kedudukan pertama adalah bintang superstar Paris Saint-Germain, Lionel Messi, pemain dengan nilai tertinggi dalam permainan sekali lagi pada 93.

Robert Lewandowski, mesin gol Bayern Munich, adalah orang yang mendapat pingat perak untuk dinilai pada edisi FIFA edisi tahun ini, kutub dengan nilai 92 – satu lebih tinggi daripada Cristiano Ronaldo dari Manchester United yang mengejutkan di tempat ketiga.

Kedudukan 91 Kevin De Bruyne menjadikannya pemain bola sepak Liga Perdana dengan penilaian tertinggi, dengan Harry Kane dan N’Golo Kante masuk 90.

22 pemain teratas di FIFA 22

Kuartet Liverpool Mohamed Salah, Sadio Mane, Alisson Becker dan Virgil van Dijk malangnya melihat nilai mereka berkurang satu demi satu untuk FIFA 22, yang sama sekali tidak dijangka selepas kempen sub-par The Reds musim lalu. Maklum Kopites tidak akan gembira terutamanya kerana Salah – dan sampai tahap tertentu bahkan Alisson – memegang penampilan mereka dengan cukup baik untuk sebahagian besar musim lalu.

Fakta bahawa Heung-Min Son dari Tottenham Hotspur mempunyai penilaian yang sama dengan Salah pasti akan menimbulkan perdebatan.

Gianluigi Donnarumma mungkin nama yang paling mengejutkan untuk muncul di 22 teratas, walaupun penjaga gawang muda Itali memang mempunyai kempen Euro 2020 yang luar biasa pada musim panas.

Dia bahkan dinobatkan sebagai Pemain Kejohanan UEFA dan itu juga kepahlawanannya dalam penentuan penalti yang membantu Itali mengalahkan England pada final di Wembley.