LaLiga Berita

Lionel Messi menurunkan koktel dengan rakannya Luis Suarez ketika ‘dilarang’ menjalani latihan Barcelona

Walaupun Barcelona masih memerhatikan keadaan semasa yang melibatkan bintang mereka di luar kontrak Lionel Messi, lelaki itu sendiri nampaknya tidak sedikit pun terganggu dengan keadaan itu, seperti yang dapat dilihat dari gambar yang dia hantar semasa di bercuti dengan rakan baiknya Luis Suarez ketika bercuti di Ibiza.

Messi dengan senang hati menyiarkan gambar dirinya dengan Luis Suarez di sebuah resort pantai Ibiza ketika laporan muncul bahawa dia ‘dilarang’ menjalani latihan pra-musim Barcelona. Pemain Argentina itu adalah ejen bebas yang sedang menikmati statusnya sebagai Bosman sejak 1 Julai tetapi dijangka menandatangani perjanjian baru dalam perjanjian baru sebelum bermulanya musim La Liga.

Laporan bulan lalu menunjukkan bahawa Messi bersedia untuk menyelesaikan potongan 50 peratus dan menandatangani perjanjian lima tahun baru dengan Barcelona.

Baru sahaja memenangi Copa Amerika bersama Argentina, Messi memuat naik gambar ke Instagram menynjukkan dirinya dan bekas rakan sepasukannya, Luis Suarez, menikmati koktel di tepi kolam renang di Ibiza.

Messi, yang memakai sepasang celana pendek oren dengan motif bintang laut, nampak senang hati di sebelah Suarez yang senyum bergembira dan sendiri memakai sepasang celana pendek Mickey Mouse.

Masih belum jelas kapan perjanjian baru akan diumumkan secara rasmi oleh kelab Catalan kerana Messi kini sedang berehat panjang setelah kejayaannya yang cemerlang di Copa Amerika.

Messi menjadi kapten Argentina ke gelaran di Amerika Selatan ketika mereka mengalahkan tuan rumah Brazil 1-0 di Maracana.

Hebatnya, ia adalah trofi antarabangsa pertama penyerang dan kemenangan Copa America pertama Argentina sejak 1993.