LaLiga Berita

Pemain hebat pasukan Barcelona bertemu dengan Laporta setelah seri Atletico

El Chiringuito melaporkan bahawa beberapa nama besar dalam skuad Blaugrana terus bertemu dengan presiden kelab, Joan Laporta untuk membincangkan hal-hal mengenai projek sukan kelab itu selepas Barcelona barunya seri dengan Atletico Madrid dalam salah satu permainan La Liga paling penting musim ini.

Kekalahan tanpa gol Catalan di Camp Nou – satu lagi pengulangan ketidakbolihan kemampuan jurulatih Ronald Koeman untuk mengumpulkan kemenangan dalam permainan yang menentukan – semakin merosot aspirasi mereka untuk merebut gelaran La Liga ke-27. Prestasi yang cukup kurang memberangsangkan kini bermakna mereka tidak mempunyai pilihan selain daripada mencuba lebih kuat lagi dan memenangi permainan mereka sambil berharap agar pesaing mereka Atletico dan Real Madrid akan jatuh dalam tiga perlawanan terakhir musim ini.

Hasilnya jelas mengecewakan bagi Blaugrana kerana setelah mengharungi awal yang sukar untuk musim ini, mereka bekerja sangat keras untuk mencari jalan kembali ke perlumbaan gelaran bersama Atletico Madrid dan Real Madrid, tetapi entah bagaimana kalah dalam pertandingan yang sangat penting. Setelah sekali lagi membuang peluang mereka untuk menduduki tangga teratas, Barcelona kini hanya boleh menunggu dan menonton.

Keputusan seri dalam perlawanan dengan Atletico itu diikuti oleh kegelisahan dan spekulasi dalam pasukan Barcelona, ​​kerana beberapa pemain berat bilik persalinan – termasuk Gerard Pique, Lionel Messi dan Jordi Alba – semua berkumpul untuk mengadakan perbincangan dengan presiden Laporta dalam pertemuan untuk membincangkan masa depan projek sukan kelab.

Saluran media melaporkan bahwa Ronald Koeman tidak hadir, memicu percikan bahawa masih ada keraguan tentang kesinambungannya di Barcelona sebagai ketua jurulatih musim depan. Program ini juga diduga membincangkan kemungkinan kepulangan Xavi, kali ini dalam jawatan sebagai jurulatih.

Pelatih Sepanyol itu baru-baru ini mengumumkan bahawa dia akan hampir membaharui kontraknya dengan kelab Qatari, Al-Sadd. Keraguan telah meningkat mengenai Koeman ketika rekodnya dalam permainan besar terus memburuk. Tetapi, mengenai masa depannya, belum ada berita konkrit yang muncul.