Liga Perdana Berita

Dortmund ‘memotongkan harga permintaan Jadon Sancho’ di tengah minat Manchester United

Manchester United nampaknya pasti untuk membuat pendekatan baru untuk Jadon Sancho musim panas ini dengan laporan yang menunjukkan bahawa Borussia Dortmund telah menurunkan harga permintaan untuk bintang mereka.

Bos United, Ole Gunnar Solskjaer dan pengarah bola sepak, John Murtough kelihatan akan sibuk dengan jendela perpindahan yang akan datang ini ketika mereka berhasrat untuk menyelesaikan pembangunan semula skuad.

Walaupun bek tengah dan pertahanan tengah cenderung diutamakan, kedudukan lain seperti pemain sayap kanan pasukan pertama tetap berada di senarai keinginan pengurus, dengan Sancho menjadi calon ideal untuk peranan tersebut.

United tetap mengagumi pemain sayap berusia 21 tahun itu, setelah gagal dalam tiga percubaan sebelumnya untuk menandatanganinya, dan kini didakwa bersikeras untuk membuat pendekatan baru musim panas ini, menurut Manchester Evening News.

Sancho adalah sasaran utama United pada musim panas lalu tetapi mereka gagal mencapai kesepakatan dengan kem pemain antarabangsa England itu dan juga gagal meyakinkan Dortmund untuk menurunkan harga permintaan mereka, yang dilaporkan masa itu 100 juta pound.

Walau bagaimanapun, berita terkini menurut laporan Sport1 Jerman melaporkan bahawa kelab Bundesliga itu secara dalaman telah bersetuju untuk menurunkan harga mereka tahun ini menjadi sekitar €85-90 juta, sebahagian besarnya disebabkan oleh kerugian kewangan yang dialami oleh kelab tersebut akibat wabak.

Diduga, sama seperti tarikh akhir yang sama pada musim panas lalu di mana Dortmund menolak untuk menukar kedudukan mereka setelah tarikhnya tamat, kesepakatan kali ini perlu diselesaikan sebelum bermulanya kem latihan pra-musim Dortmund yang dijangka bermula pada akhir bulan Julai.

Sementara itu, berita lain muncul bahawa United dilaporkan menyusun senarai pendek tiga orang untuk menggantikan Paul Pogba sekiranya dia berangkat musim panas ini.

Kontrak Pogba di Old Trafford berakhir pada tahun 2022 dan, walaupun dia kini menggalami kebangkitan semula bentuk di Old Trafford, tetapi pembaharuan kontraknya masih belum dipersetujui.

The Mirror melaporkan bahawa jika United terpaksa menjual Pogba untuk mengelakkan kehilangannya secara percuma, maka Declan Rice dari West Ham, Wilfred Ndidi dari Leicester City dan Saul Niguez dari Atletico Madrid berada dalam senarai pengganti yang berpotensi.