LaLiga Berita

Zidane dan Ramos akan meninggalkan Real pada musim panas?

Terdapat perubahan dalam perancangan untuk Real Madrid, dengan kemungkinan kemungkinan pemergian utama yang merangkumi dua tokoh utama mereka.

Zidane, walaupun membawa Real Madrid ke gelaran La Liga musim lalu dengan Sergio Ramos terus memainkan peranan penting, kini merasakan kepanasan yang sengit. Dan, anehnya, kapten kelab pun belum menandatangani perpanjangan kontrak menjelang akhir musim ini.

Gibson percaya kedua-duanya boleh pergi pada musim panas, sambil menambah di Transfer Talk Podcast:

“Saya tidak fikir Real Madrid akan melakukan perubahan sekarang tetapi saya rasa Zidane akan berpindah pada akhir musim. Mereka memenangi liga musim lalu tetapi mood peminat adalah bahawa ini harus menjadi musim terakhirnya sebagai jurulatih.

“Ini membuat para peminat dan media Madrid tidak selesa kerana mereka kehilangan beberapa pemain yang baik kerana Zidane begitu setia kepada kumpulan yang lebih tua. Tiba-tiba, Zidane memasukkan sekumpulan pemain di Copa del Rey yang hampir tidak bermain musim ini. Marcelo, Eder Militao, Isco masuk tetapi hampir tidak bermain.

“Federico Valverde telah memberikan kesan nyata sebagai pemain kotak-ke-kotak tetapi telah diasingkan. Vinicius telah menjauh dari awal XI. Mereka seharusnya tidak patut kalah dengan Alcoyano tetapi para pemain tidak sesuai dan kemudian mereka berebut untuk melemparkan senjata besar di hujungnya.

Itu tidak mencerminkan Zidane dengan baik.

“Mungkinkah ini musim terakhir Ramos juga? Saya akan berani dan berkata ya. Saya rasa akan ada pertukaran penjaga di Real Madrid dan saya rasa ini akan menjadi tema umum yang tidak akan dilakukan oleh legenda melihat kerjaya mereka di Bernabeu.

Hierarki Real Madrid nampaknya tidak akan memecat Zidane walaupun kekalahan kelab yang memalukan di Copa del Rey oleh pasukan divisyen tiga Alcoyano, kata wartawan Sepanyol, Alvaro Montero.

“Ramos dalam keadaan hebat – dia kelihatan seperti pemain 10 tahun yang lalu. Dia adalah pemimpin di atas padang dan di luar. Dia akan menjadi kehilangan besar. Tetapi semua orang yang bersangkutan dengan Real Madrid sedikit bosan dengan penjaga lama – mereka mahukan perubahan, pemain baru diberi peluang dan saya fikir Sergio Ramos boleh menjadi mangsa sikap ini.

“Berbanding dengan dia memimpin kitaran baru, saya rasa dia boleh diizinkan untuk terus maju kerana mereka tidak akan menawarkannya kontrak dua tahun. Mana-mana kelab besar di Eropah yang memberhentikannya kerana usianya, nasihat saya jangan. Dia bermain seperti biasa dan mempunyai lebih kurang 100 permainan dalam dirinya di peringkat teratas, saya percaya.”