Liga Perdana Berita

Tuntutan di buat bahawa Jurgen Klopp yang ‘menakutkan’ tidak akan menandatangani Paul Pogba walaupun dengan pertukaran percuma

Komen kontroversial Mino Raiola pada bulan Disember bahawa masa sudah tiba untuk Paul Pogba yang tidak berpuas hati untuk meninggalkan Manchester United telah menimbulkan persoalan mengenai masa depan pemain tengah itu di Old Trafford.

Bekas bintang Manchester United, Jonny Giles melepaskan tembakan ke arah Paul Pogba dengan mendakwa Jurgen Klopp bahkan tidak akan mengambil pemain tengah Perancis itu dengan pertukaran percuma.

Bersungguh-sungguh memang bukan tidak adil untuk mengatakan bahawa pemain berusia 27 tahun itu gagal membuktikan keupayaannya setelah United membuat bayaran perpindahan rekod untuk membawanya kembali ke kelab dari Juventus pada tahun 2016 kerana dia kemudian hanya membuat berita utama lebih banyak kerana perjuangannya yang berterusan dengan ketidakkonsistenan dan kecederaan daripada pencapaian di atas padang.

Bercakap kepada Off the Ball, Giles berpendapat bahawa, jika diberi kesempatan untuk menandatangani Pogba untuk Liverpool, Klopp akan menolak tawaran itu kerana ketidakkonsistenannya dan kontroversi yang dihasilkannya di luar lapangan.

Giles berkata: “Manchester United, anda boleh memilih 11 pemain, dan pada hari itu, mereka boleh menjadi cemerlang, dan kemudian keesokan harinya, tidak begitu bagus.

“Kemudian anda juga mempunyai pengaruh Pogba. Saya tidak mahu melanjuti perbincangan menentang Pogba tetapi itu adalah fakta. Dia masih ada, empat tahun setelah dia bergabung dengan kelab, dan mereka masih membicarakan ‘jika dia akan melakukan ini, adakah dia akan berbuat demikian dan pada hari sesuai untuknya’.

“Itu tidak cukup baik.

“Saya telah mengatakan kepada kesemua orang, pada pendapat saya, jika anda mengatakan kepada Klopp bahawa dia dapat memiliki Pogba untuk apa-apa, saya rasa dia tidak akan membawanya.”

Dia melanjutkan: “Dia akan mengatakan ‘Saya tidak memerlukan lelaki itu’. Dia tidak akan bertahan dengan tingkah laku Pogba sejak dia berada di sana.

“Kadang-kadang baik, kadang-kadang buruk. Dia tidak akan bertahan dengan itu.

“Anda melihat pemain Liverpool dan saya rasa mereka takut dengan Klopp.

“Ketika Ferguson berada di Manchester United, pemain ketakutan kepadanya dan itulah cara anda memerlukannya, kerana mereka tahu mereka tidak akan dapat apa-apa pun.

“Pogba hanya pemain muda ketika Fergie pertama kali membuatnya keluar dari kelab.

“Saya tidak menyalahkan Pogba untuk segalanya, dia lelaki yang sangat berbakat, tetapi, di sebuah kelab di mana anda mahu memenangkan sesuatu dan semua orang bekerja untuk anda, saya tidak dapat melihat Ferguson menerimanya ketika dia berada di sana dan saya pastinya tidak dapat melihat Klopp menerimanya.”