Liga Perdana Berita

Sejarah berulang untuk Mesut Ozil kerana Arsenal mahu menggantikannya dengan bintang yang menggantikannya di Real Madrid

Bola sepak sering melemparkan bermacam-macam situasi dan kejadian ke arah kita di mana sejarah berulang, tetapi kali ini Mesut Ozil tidak mungkin menghargainya.

Di tengah-tengah menyerukan pengembaliannya ke skuad Arsenal pada bulan Januari walaupun kemenangan belakang mereka ke atas Chelsea dan Brighton mungkin merosakkan kemungkinan besar kepulangan ini, masih jelas ada ruang untuk pemain yang lebih kreatif dalam pasukan, seperti yang ditunjukkan olih prestasi Gunners yang buruk seteah permulaan musim baru ini.

Tentunya panggilan untuk kepulangan Ozil bukan mudah bagi Mikel Arteta untuk membuat kerana dia akan menjadi kritikan yang meluas, terutama dari peminat, jika Ozil kembali ke dalam pasukan dan menunjukkan prestasi yang baik. Dan sekiranya orang Jerman tidak, peminat pasti juga akan menggritikkan Arteta. Jadi pada penghujung hari sebenarnya akan lebih baik bagi semua yang terlibat sekiranya Ozil meninggalkan kelab, yang bermaksud pemain baru akan dibawa masuk sebagai gantinya.

Sehubungan dengan itu, Metro telah melaporkan mengenai desas-desus yang mulai beredar mengenai bintang Real Madrid, Isco, berpindah ke Arsenal secara pinjaman untuk separuh kedua musim ini, sementara juga menunjukkan fakta yang menarik.

Ozil pindah ke Arsenal pada musim panas 2013 ketika Isco dibawa oleh Real Madrid untuk menggantikannya, jadi ada kemungkinan besar dia akan mengganti playmaker Jerman itu lagi jika dia berpindah ke Emirates.

Pengedaran khabar mengenai hubungan Isco dengan Gunners begitu berat sehingga mungkin ada minat serius dari Arsenal untuk membuat ini terjadi, tetapi Metro mengesahkan bahawa dia lebih suka tinggal di Sepanyol dengan Sevilla sehingga mereka perlu benar-benar membuat tawaran istimewa untuk meyakinkannya untuk berpindah ke England sebagai ganti Ozil.

Isco memangnya istimewa untuk menonton di lapangan dan akan menjadi petanda menarik bagi Arsenal, tetapi nampaknya lebih mungkin dia akan menggantikan Ozil daripada keduanya bergabung dalam pasukan yang sama.