LaLiga Berita

Neymar masih rindu kembali ke Barcelona

Berita baru dilaporkan muncul dari SPORT bahawa walaupun secara terbuka menyatakan hasratnya untuk tinggal di Paris, Neymar di sebaliknya masih rindu untuk kembali ke Barcelona dan bahkan telah menghubungi calon presiden untuk mewujudkannya.

Ternyata, beberapa calon presiden memihak kepada pemain Brazil untuk bergabung semula dengan skuad dan dengan senario itu, bintang Brazil itu dikatakan menolak pembaharuan kontrak dengan Paris Saint-Germain, dengan outlet yang sama menyebutkan seberapa cepat satu-satunya halangan bintang berusia 29 tahun dengan Barca sebenarnya adalah wang.

Barcelona menghadapi masalah kewangan yang teruk dan ini akan menjadi faktor utama bagi Neymar untuk tidak kembali ke Camp Nou kerana orang-orang Catalonia tidak mampu membelinya, apa lagi dengan pandemi yang masih mengacau di seluruh dunia.

Menariknya, kesan buruk dari COVID-19 juga telah menghalangi pemain Brazil itu untuk melakukan pertukaran secara langsung melalui FIFA dengan menggunakan Perkara 17 yang terkenal. Walau bagaimanapun, musim panas yang akan datang akan menyaksikan kontraknya dengan PSG memasuki tahun terakhir perjanjian itu, memberikan beberapa rundingan kekuatan untuknya dan Barcelona.

Tahun lalu, kesepakatan dengan harga €180 juta nampaknya ada di meja dan jika keputusan di dalam tangan Neymar, dia sudah pasti berada di Catalonia. Tetapi kedua-dua pihak dapat lebih optimis mengenai perpindahan di jendela perpindahan musim panas yang akan datang, jika Azulgrana benar-benar memutuskan untuk mencalonkannya sekali lagi.