Liga Perdana Berita

Pergerakan ‘Sancho’ n Sanchez’ Manchester United sudah selesai

Nampaknya Manchester United akhirnya berjaya mencapai kesepakatan yang diharapkan dan mendapatkan pemain handalan mereka kerana semua surat khabar hari ini mendahului berita bahawa United hampir menandatangani Jadon Sancho dalam kesepakatan bernilai hingga £110 juta – rekod perpindahan British untuk bintang United dan pasukan Inggeris telah dipuji sebagai kenyataan niat besar-besaran.

Sekarang semua pemikiran tertumpu pada adakah langkah ini akan menjadikan United pencabar tajuk?

United dilaporkan hampir menyelesaikan perjanjian rakaman Britain untuk bintang Dortmund yang bernilai hingga £110 juta kerana kelab Jerman telah menetapkan tarikh akhir 10 Ogos untuk kesepakatan itu dilakukan dan kesepakatan antara kedua-dua kelab hampir selesai.

United juga difahamkan telah menyetujui syarat peribadi dengan Sancho dengan kontrak jangka panjang £220,000 seminggu, dengan penyerang itu memakai jersi No 7 ikonik United dan akan kembali ke Manchester setelah meninggalkan Etihad untuk Bundesliga untuk bergabung dengan Dortmund.

Sementara itu, Alexis Sanchez disahkan bergabung dengan Inter Milan dengan perpindahan percuma dengan penyerang Chile itu yang masih mempunyai dua tahun lagi dengan kontrak Manchester United bernilai £560,000 seminggu.

Sanchez telah bersetuju untuk menghapuskan perjanjian untuk bergabung dengan Inter secara percuma, dengan kelab Itali itu membayarnya £125,000 seminggu setelah cukai. Sanchez dikendalikan oleh Antonio Conte, setelah menghabiskan musim dengan pinjaman di Inter. Langkah kekal akhirnya akan menandakan berakhirnya episod mengerikan di Old Trafford untuk bekas bintang Arsenal itu, yang hanya membuat 45 penampilan dalam semua pertandingan selama dua musim dan hanya berjaya menjaringkan gol hanya lima kali.

Pergerakan Sancho dan Sanchez secara kebetulan dikaitkan kerana langkah keluaran Sanchez akan banyak menyelamatkan United wang gaji walaupun kelab itu menyetujui memberikan pemain berusia 31 tahun bayaran sekali gus itu untuk meninggalkan awal.

Sepertinya semua yang baik akan berakhir dengan baik.