Liga Perdana Berita

Pogba tidak senang ketika Bruno Fernandes dan bintang West Ham berkongsi lelucon mengenai harga dirinya yang mahal

Kesalahan Paul Pogba dalam usahanya untuk melindungi kepalanya, rupanya wajahnya, dari menjadi sasaran bola masuk meluncur ke arahnya pada kecepatan cahaya, mengakui penalti mahal dengan bola baling ‘canggung’ melawan West Ham, dan dalam sekejap rasa ringan melihat semula perasannya yang mahal, Bruno Fernandes nampaknya berkongsi gurauan mengenai kejadian itu dengan Michail Antonio dari West Ham ketika rakan sepasukannya Man Utd menyaksikannya jelas tidak senang.

Kamera yang bergerak menangkap Pogba. Diam-diam menyaksikan Fernandes muncul untuk tertawa dengan Antonio dengan perbelanjaannya setelah pemain tengah Perancis itu memberikan penalti untuk bola baling ketika dia berusaha untuk keluar dari jalan gemuruh get-the-hell outta-my-way- Declan Rice menembak tepat sebelum separuh masa.

Pada awalnya nampak bola telah memukul Pogba di muka ketika dia turun, hanya untuk VAR yang mengesahkan bahawa dia telah memukul tangannya yang dinaikkan untuk menjangkakan kesannya kerana Antonio kemudian tidak melakukan kesalahan untuk melakukan penukaran dari jarak 12 ela.

Ketika pasukan kembali ke padang untuk babak kedua, penyerang West Ham yang menjaringkan gol penyerang dilihat meniru insiden bola baling Pogba, yang pasti kelihatan lucu walaupun canggung untuk pemain tengah United itu dalam retrospeksi, Antonio bercakap dengan Fernandes dan pasangan itu menikmati ketawa di atas kejadian itu.

Pogba kemudian terlihat di latar belakang melihat duo itu dan kelihatan tidak terkesan ketika dia berusaha untuk kembali fokus untuk membuat balasan pada babak kedua.

Mason Greenwood akhirnya berjaya menjaringkan gol penyamaan untuk United, yang masih menjatuhkan dua mata dalam empat perlumbaan teratas akibat kesilapan Pogba yang dipersoalkan.

Dan legenda kelab Gary Neville tidak dapat dihentikan dan kecewa dalam kritikannya terhadap orang Perancis itu ketika dia menonton tugas bersama di Sky Sports.

Menonton ulangan pertama, dia berkata: “Dia dalam masalah. Dia dalam masalah besar, Paul Pogba.

“Dia berada dalam masalah besar dan besar. Dia diberi penalti dan pura-pura terkena kepalanya.”

Dia terus mengecam orang Perancis itu dengan rasa jijik ketika VAR mengkaji rakaman tersebut.

“Itu sampah darinya. Sampah,” dia terus meletus.

“Dan untuk berfikir saya merasa sedikit kasihan padanya. Saya fikir dia memukul kepalanya. Memalukan.

“Saya tidak tahu mengapa VAR melihatnya selama ini jujur, itu adalah penalti.

“Dia menggelengkan kepalanya. Adakah dia berusaha untuk mengetahui bahawa dia mempunyai hidung berdarah?

“Tidak ada otak, tidak tahu apa yang dia lihat, itu penalti.”

Saya rasa ia hanya berlaku untuk ‘masing-masing’. Pogba pasti merasa melindungi wajahnya nampaknya lebih utama daripada menjaga kepentingan dan keunggulan kelab!

Hanya tertanya-tanya – bagaimana ini akan mempengaruhi perkongsian di lapangan yang baru sahaja mulai menjanjikan antara dua pemain tengah United itu? Hahahaha!!